FATİH AKBAŞ
AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Alaca’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. 

İlk olarak Tahıl Pazarı’na giden Milletvekili Oğuzhan Kaya, burada Koçhisar Barajı’nın sulama projesiyle ilgili bilgiler vererek, projenin tamamlanması ile toplam 120 bin dönüm arazide sulu tarıma geçileceğini belirtti.

Projenin ilk etabının tamamlandığını ikinci etabın ihalesinin ise yakında yapılacağını kaydeden Kaya, “Hemşerilerimizle istişarelerde bulunduk. Koçhisar Barajı birinci etapla 75 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. İnşallah bu sene ikinci etabın ihalesini de yaptıracağız ve 45 bin dönüm araziyi daha suyla buluşturacağız. Toplamda 120 bin dönüm araziyi suya kavuşturacağız” dedi.

Tahıl Pazarı ziyaretinin ardından inşaatı bitme aşamasına gelen KYK yurdunda incelemelerde bulunan Milletvekili Kaya, 340 öğrenciye hizmet verecek yurt binası inşaatında son aşamaya gelindiğini ifade ederek, otel konforunda olan odaları ile öğrencilere güzel bir hizmet sunulacağını, sosyal alan ve spor alanları ile Alaca’da üniversite eğitimi görecek öğrencilere yakışır bir yurt olacağını söyledi.

Milletvekili Kaya, Belediye tarafından yapılan kır düğün salonu, Kaymakamlık hizmet binası ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan belediyeye kazandırılan ve belediye tarafından da Makina Parkı yapılacak alanda incelemelerde bulunarak çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

Eski makina parkının 7 bin metrekare arazisine ise TOKİ tarafından konut yapılacağını açıklayan Kaya,  Alaca’nın çehresinin her geçen gün değiştiğini ve daha da modern bir şehir olduğunu belirterek, “Alacamız her zaman bizlere sahip çıktı, bizde Alacamıza hak ettiğini hizmeti getirmek için tüm gayretimiz ile çalışıyoruz” dedi. 

İlçe ziyaretinde vatandaşlarla da bir araya gelen Kaya, AK Parti İlçe Teşkilatı toplantısına katılarak istişarelerde bulundu. 
Milletvekili Kaya’ya ziyaret ve incelemelerinde Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Ağaçdan, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile teşkilat mensupları eşlik etti.