Çorum'da polis ekiplerince yapılan operasyonda, aralarında terör örgütlerinin eylemlerde kullandığı bir silahın da yer aldığı çeşitli markalarda tüfek ve tabancalar ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Kaçakçılıkla Mücadele kanunlarına muhalefet suçları kapsamında kent merkezinde çalışma başlatıldı.

Çalışmada Gümrük Müdürlüğünce arandığı belirlenen Gürcistan plakalı kaçak otomobilin Cengiz Topel Caddesi'nde park halinde olduğu tespit edildi.

Araç sahibi A.K'yi gözaltına alan ekipler, şüpheliye ait otomobil ve evde arama yaptı. 

Aramada, genellikle Türkiye'de terör örgütlerinin eylemlerde kullandığı şeklinde bilgilere sahip olunan ve nadir bulunan 50 fişek kapasiteli 29 santimetre namlu uzunluğuna sahip, susturucu takılabilir, açılır-kapanır dipçikli Ceska Zbrojovka'nın-CZ marka ruhsatsız makineli tabanca, tabancaya ait 9.19 milimetre çaplı 374 fişek, 50'lik şarjör, İtalyan menşeli 7.65 milimetre çaplı baretta marka ruhsatsız tabanca, Amarok marka otomatik av tüfeği ile fişekler ele geçirildi.

Ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında R.B, O.K, V.S. ve S.Ş'nin kullandığı araçlar ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli markalarda 4 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda fişek bulundu.

Olaylarla ilgili 5 kişi hakkında adli işlemler sürüyor.

Editör: Haber Merkezi