Bu kadar yumuşak oynayan bir takımın böylesine zorlu maçları kazanma şansı hiç yok. Evet olaya direk girdim. Çorum FK gerçekten çok yumuşak bir takım ve futbolun içinde olan sertliği hiç göstermiyor gösteremiyor. Sezon başından bu yana görülen sarı ve kırmızı kartlara baktığımız zaman büyük bölümü itirazdan dolayı olduğunu görürüz.
İkinci yarının ilk maçı Manisa deplasmanında puanın çok önemli olduğu bir karşılaşma oynadık. Bu zorlu karşılaşmada Çorum FK iki sarı kart gördü. Hadi burda rakip güçlü oynamadan çok oynatmamaya çalıştık anlıyorum.
Fakat Kocaelispor maçı evimizde oynuyoruz ve play-off umutları için çok kritik bir karşılaşma oynadık. Rakipte moralsiz ve kazanmak istiyor. Maçada oldukça etkili başladı. İlk yarıda rakip kaleye gittiğimiz pozisyon sayısı üç dördü geçmez. Kocaelispor daha çok topa sahip oldu ve önde baskı yaparak top yapmamıza izin vermedi.
İkinci yarıda rakibin bu baskısını ilk dakikalarda kırdıktan sonra onları geriye çakılı oynamaya mahkum ettik. Baskı kurduk ancak pozisyon bulduk mu derseniz yine net pozisyonumuz yok gibi. Ceza alanı içinde meydana gelen karambollerde ise top bizi sevmedi ve hep olumsuzlukla sonuçlandı.
Sezon başından buyana bireysel hatalar canımızı yakmaya devam ediyor. Yine aynı şekilde henüz 12. dakikada böyle bir gol yedik ve rakibin direncini motivasyonunu artırdık. Sonrasında ise özellikle hücum hattında beklentilerin altında kalan isimlerin çok olması işimizi iyice zorlaştırdı.
İlk yarıda kanatlardan top taşıyamadık, forvet arkasındaki en büyük umudumuz Umut maalesef belkide bu sezonki en kötü performansını gösterdi. Takımın gol umudu Sinan buluştuğu pozisyonlarda son vuruşta başarılı olamadı ve sonuçta kaçınılmaz oldu.
Hakem olayına tabiki değineceğim. Fakat Türkiye’de teknik adam ve futbolcuların en büyük savunmasının arkasına bir gazeteci ve bir taraftar olarak kesinlikle sığınmayacağım. Çünkü sahada istenileni yapamayan ve gereken mücadeleyi vermeyenler bulmuşlar işin kolayını hakem şunu verseydi bunu vermeseydi diye kendi kötü durumlarına kılıf arıyorlar. Üst liglerden başlayarak hepsinde aynı.
Evet maçın hakemi kötü bir yönetim gösterdi. Bu sözleri kendisine sosyal medya hesabından yazdım. Verdiği penaltı tartışılır, uzatma dakikalarında lehimize çalınabilecek penaltıyı ise veremedi. Nalıncı keseri gibi kendimize yontmuyorum, buna karşın son bölümde özellikle kenarlardan hiç alakasız pozisyonlarda lehimize verdiği faulleride söylememiz gerekiyor. Bir tarafta penaltı bir tarafta penaltı aynı mı. elbette hayır ancak mağlubiyeti tutup sadece hakem üzerinden okumaya kalkarsak hem kendi eksiğimizi görmemiş hemde gelecekte aynı hataları tekrar etmeye devam ederiz. Futbolun kuralı bu kararı hakem veriyor, başkan Özcan’ın dediği gibi gerekirse hakemi de yeneceksin.
Yazımın başındaki bölüme dönecek olursak. Böylesine kritik bir maça çıkıyoruz direk rakibimiz ve yarışın içinde olmak adına son derece kritik. Biz evimizde hemde seksen dakikasını mağlup oynadığımız maçta biri kulübeden diğeri bitiş düdüğünden sonra iki sarı kart görüyoruz. Bu kadar yumuşak ve bu kadar evinde çekinken oynayan bir takımın bırakın play-off mücadelesi vermesi maç kazanması bile çok zor.
Beyler sezonun ikinci yarısı başladı ve grupta her takımın bir hedefi var. Üstte 10-12 takım play-off, altta kalanlar ise ligde kalmak için mücadele ediyor. Transfer tahtasını açamamış Gümüşhane giden oyuncularına rağmen aslanlar gibi mücadele ediyor. Biz ne yapıyoruz dönüp bir aynaya bakın. Maçın görüntüleri vardır sakin kafa ile bir doksan dakikayı hep birlikte izleyin. Kendi evinde bu kadar yumuşak ve mücadele etmeyen bir takımın maç kazanmasının mümkün olmadığını göreceksiniz.
Şunu unutmayın bu yarıda oynanacak maçlar gelecek sezonun kadro planlamasını belirleyecek. Yani play-off olmazsa bir çoğunun gelecek sezon kalması mümkün görünmüyor. O zaman gözünüzün önüne bakacaksınız. Bizler taraftar olarak tabiki üzülüyoruz maçın bitiş düdüğünden iki üç saat sonra normal hayata dönüyoruz. Sizler ise geleceğinizi kurtarmak adına maç sonunda alacağınız paradan ve kariyerden oluyorsunuz. Başka kulübe gider ekmeğimi kazanırım diyebilirsiniz. Bulunduğumuz kulübün şartlarında kulüp bulmanın nerdeyse imkansıza yakın olduğunu sizlerde biliyorsunuz o zaman değerini bileceksiniz ve ona göre mücadele edeceksiniz.
Ara transfer döneminde kadroya katılan isimleri belli sürelerde olsa Kocaelispor maçında görme imkanımız oldu. Bazıları için karar vermek için erken tabi ki. Fakat Ömer Bozan dışında olumlu görüntü veren henüz yok. İsmet hocamın oyuncu tercihleri konusunda da hatalar olduğunu düşünüyorum.
Bu mağlubiyetin ardndan zor olan artık daha da zor. Grupta her takımın birbirini yendiği gerçeğinden hareket ederek umut varmı derseniz evet var. Bu görüntü ile ise kesinlikle en ufak bir umut göremiyorum. Beş altı maçlık bir galibiyet serisi yakalamadığımız sürece imkansız bir durum. Kalite olarak belki umut veriyor ancak sahadaki görüntü hiç böyle bir görüntü vermiyor. Umut edip bekleyip göreceğiz