Çorum güreşi son yıllarda eski başarılarından çok uzak. Özellikle alt yapıda yeni jenerasyonun gelmemesi, Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi’ni tesisin eski olması nedeni ile yeni isimlerin alınmaması alt yapıda yeni isimlerin ortaya çıkmasına en büyük engel.
Bu ortamda Çorum güreşinin son yıllardaki en başarılı isimleri Sungurlu’dan çıkıyor. Sungurlu’da çok zor şartlar altında Çelebi Bayır yönetiminde yapılan çalışmalar sonucunda milli takım düzeyinde büyük başarılar kazanılıyor. Buna son örnek ise Gençler Grokereman Avrupa Şampiyonası’nda milli mayoyu giyecek on isimden üçünün Çelebi Bayır’ın öğrencisi olması.
2-4 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Dortmund şehrinde yapılacak olan Avrupa Gençler Grekoromen güreş şampiyonasında 60 kiloda Ankara TKİspor adına güreşen Mert İlbars ile Çorum Belediyesi Gençlikspor adına 82 kiloda Samet Yaldıran ve 87 kiloda Tansel Can Örtücü milli mayoyu giyecekler.
İlçede güreş salonu olmamasına Spor Salonu tribün altında bir bölümde Çelebi Bayır gözetiminde çalışmalarını sürdüren üç güreşçi elde ettiği dereceler ve başarılar ile Çorum güreşinin son yıllardaki gururu oldular. Bu azimli ve özverili çalışmaları ile Çorum ve Türk güreşine yeni isimler katan Çelebi Bayır da geçde olsa görüldü ve milli takım teknik heyetinde görev almaya başladı.
Yaklaşık bir aydır milli takım ile birlikte kampta bulunan Çelebi Bayır ay sonunda Almanya’da milli takım ve üç öğrencisi ile zorlu bir sınava çıkacak. Sungurlu’da çok zor şartlar altında yaptığı çalışmalar büyük isimler çıkartan Çelebi Bayır’ın hedefi Uluslararası bu önemli organizede de kürsüye sporcular çıkarmak.
Sungurlu’da zor şartlar altında yaptığı çalışmalar ile şampiyonlar yetiştiren Çelebi Bayır’ın bu çabaları ilçeye yapımına başlanan Güreş Eğitim Merkezi ile birlikte yeni bir ivme kazanacak. Çok daha modern ve daha fazla çalışma imkanı sağlanacak yeni Eğitim Merkezinin hizmete açılması ile Çelebi Bayır hoca  Çorum ve Türk güreşine yeni isimler kazandırmak için çalışmaya devam edecek.
Özverili ve fedakar çalışmaları sonucunda Çorum güreşine yeni umut olan Çelebi Bayır’ın örnek olmasını ve gerek merkez gerekse ilçelerimizden de yeni isimlerin kazandırılması en büyük dileğimiz. Malzemenin olduğu kesin yeterki çalışalım ve bunu yaparkende kişisel hesaplardan ve kısır çekişmelerden uzak duralım. Sungurlu’da Çelebi hoca İskilip’te Adem hoca bunlara iki güzel örnek. Dilerim bu örnekler artarak devam eder.
Çelebi Bayır ve öğrencileri ile birlikte milli takıma Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diliyorum.