Yine bir yaz döneminde Çorum'a geldiğimde solcuların mitingi vardı: Haşhaş Mitingi.
O dönemde Amerika, Türkiye'den haşhaş ekimini yasaklamasını istedi. Gerekçe, uyuşturucuyla mücadele idi. Ülkemizde Çorum dahil, pek çok şehirde haşhaş ekimi yapılıyordu. Uyuşturucuyla mücadele adı altında da Anadolu topraklarında ekilen bir ürünün yasaklanması, elbette egemenlik haklarımızın ihlali anlamına geliyordu. Solcuların bunu protesto etmesine hiç birimiz karşı değildik. Ancak bu mitingde inanan insanları Amerikan uşağı olarak nitelendirmeleri, dindarlara sataşmaları ve din eğitimi gören gençlere hakaret etmeleri tepkilere yol açmıştı.
Bu gelişmeler üzerine bazı arkadaşlar, bir miting de biz yapalım diyorlardı. Herkes, bu fikirde birleşmişlerdi. Sıra komitenin oluşmasına gelmişti. Dönemin meşhur siyasileri ve siyasetten geçinenler, hep geride duruyorlardı. Tertip komitesine Ahmet Erkan, Hami Aydoğan ve Ethem Erkoç'u yazıp emniyet müdürlüğüne teslim ettiler. Böylece "Komünizmi Tel'in Mitingi" için tüm hazırlıklar tamamlanmış oldu. Biz de o tarihten itibaren emniyetin takip listesine girmiş olduk.
Günü geldiğinde Saat Kulesi çevresindeki Hürriyet Meydanı'na miting gerçekleştirildi. Konuşmacıları halk coşkuyla alkışlıyordu.
Bu mitingde biz de Amerikan emperyalizmine karşı olduğumuzu vurguladık. Haşhaş ekiminin yasaklanmasına yol açan ABD taleplerinin ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığına alenen müdahale olduğunu ilan ettik. Bu nedenle Amerika'yı lanetledik. Ancak haşhaş ekiminin yasaklanmasını bahane ederek dindar insanları Amerikan uşağı olarak ilan eden, din eğitim kurumlarına ve İmam Hatip Okullarına irtica yuvası gibi yaftalarla saldıran sol zihniyeti ve komünizm heveslilerini de tel'in ettik.
Mitingde programımızı olduğu gibi uyguladık. Kimsenin istismarına fırsat vermemeye gayret ettik. Mitingimizi sorunsuz bitirdik.
Yaz döneminde babamla amcamın ortak işlettikleri bakkal dükkanında çalışıyordum. Miting gibi istisnai etkinliğin dışında akademinin sınavlarına hazırlanıyordum. Zira Eylül'de Bursa'ya gidecektim. Yine hesaplı bir otel bulup çevredeki ucuz lokantaları araştıracaktım.