Kötü sonla biten bir sezonun ardından Çorum FK yeni sezona yine mutlak şampiyonluk hedefi ile hazırlanıyor. Başkan Fatih Özcan ile katıldığımız canlı yayında gördük ki yine gemileri yakmış. Hemde ne yakma. Her zaman kendimiz yetiştirmemiz lazım deyip alt yapıya büyük önem veren başkan bu kez ‘Benim bu sezon tek düşüncem şampiyonluk diğer her şey ikinci planda’ noktasına gelmiş.

Evet büyük ve güzel bir hedef bir o kadarda riskli. Çünki futbolda hiç bir şeyin garantisi yok. Samsunspor bunun en yakın örneği. İnşallah bu kötü örneklerden olmayız. Sonuçta hem kaçan bir sezon hemde düzeni bozulan ve büyük bütçeli kadro ile büyük hedeflere yönelen bir Çorum FK. Başkan’ın kendi söylediği gibi bu sezon son vuruşu yapmak zorundayız.

Allah nasip etmedi bu vuruşu yapamazsak. Sonrası benim en büyük endişem. Bu kadar büyük bütçeli takımlar için katkı verecek yeni isimler gerek. Peki Fatih Özcan’dan sonra bunu bulmak sizce mümkün mü ? Olursa mükemmel olur olmazsa ise sonu hüsran olur en büyük endişem benim bu.

Kadro yapılanmasında bazıları gibi kesinlikle yaşa takılmıyorum. Mutlak şampiyonluk diyorsanız yapacağınız en doğru hamle bu diye düşünüyorum. Bu isimleri biten sezon ortasında biliyorduk. Yani bugün liste yapılıp alınmış isimler değil. Yani takip edilen ve bilinen isimler alınıyor. Birinci doğru nokta bu. İkincisi ise alınan tüm isimler 30 ve üzerinde maçta forma giymiş isimler. Yani istikrarlılar.
Bu doğruların yanında şuda bir gerçek ki futbolda dün yok bugün var. Rakipken uçan kaçan isimler bazen size geldiğinde yerinden kalkamazlar. Bunun örnekleri hayli fazla. O yüzden birinci öncelikli konu ekibin takımın olması ikincisi ise rüzgarı arkamıza almamız.

Biten sezon sonunda herkesin söylediği gibi ‘Takım olamadık’ tan sonra istersen uzay takımı oluştur sonuç yine hüsran olur. Bunu sağlayacak en önemli etken ise saha sonuçları olacaktır. Bu yüzden iyi başlamak çok önemli.

Fazla detaya girmeden tabiki şehrin takımı sahiplenmeside hedefe giden yolda çok önemli. İyi gün dostu olmak yerine kötü günde de takımın yanında olmak maddi ve manevi destek önemli. Sahadaki futbolcu ve teknik heyet ile üç dört yöneticinin çabası ile büyük hedefe ulaşmak mümkün değil.

BAL temsilcimiz Çimentospor ilk yarıyı tamamladı. Tamamına yakını Çorumlu gençlerden oluşan bir kadro ile mücadele ediyor. Üç maç bir galibiyet ve grup birinciliği şansını kaybetti.
Gruplar açıklandığında bence öyle bir şans zaten yoktu. Büyük bütçeli rakipleri önünde bu lig tecrübeli takımları mücadele etmesi çok zordu. Birde buna ilave olarak 108 takım içinde en uzak deplasman maçlarına giden Çimentospor oldu. Hiç bir takım üç deplasman maçı için bu kadar uzun yol gitmedi. Ceza gibi grup derken bunu kastetmiştik. 100 km’lik Amasya ve 80 Km’lik Merzifon dururken Kayseri ve Sivas deplasmanları Çimentospor’un çıkışının sonucu diye düşünüyorum.

Ali Dursun kişisel çabası ile Çimentospor’u getirdiği bu noktada Çorumlu gençlere böyle bir imkan sunması gerçekten çok önemli ve anlamlı. Forma giyen isimlerin ise bu önemi kavradığını görememek ise benim en büyük üzüntüm. Sorsanız 2. ligde forma giyer fakat BAL maçında bakıyorsunuz sahada yok. Çorum futbolu olarak en büyük sorunumuz olan ‘OLDUK’ düşüncesi malesef artarak devam ediyor.

Yetenek olarak bildiğimiz isimler maalesef bir tık yukarı çıktıkları zaman kafalarında işi bitiriyorlar ve sonuç hüsran oluyor. Çimentospor’da da bunun örneklerini görmek mümkün. Onlara sunulan bu fırsatın kıymetinin hala farkında değiller. Dilerim kalan üç maçta onlardan beklenen performansı sahaya yansıtırlar. Yoksa kaybolup giderler.