Hitit Üniversitesi yeni bir tezli yüksek lisans programına daha kavuştu.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, Hitit Üniversitesi’nin Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinlerarası eğitim vermek üzere Adli Bilimler Tezli Yüksek Lisans Programı açılmasına ilişkin teklifini görüşerek kabul etti.

Adli Bilimler Yüksek Lisans Programı, adli konulara yaklaşım noktasında birbirleriyle ilişkileri bulunan Adli Biyoloji ve Genetik, Adli Kimya ve Toksikoloji, Adli Antropoloji, Adli Bilişim, Kriminalistik ve Adli Tıp bilim dallarının konularına yönelik dersleri içeriyor.

ADLİ BİLİMLER PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bu programa Fen Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Güvenlik Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Adalet Bilimleri ile ilgili bütün bölümlerin mezunları başvurabilecekler.

Diğer yandan Üniversite adli bilirkişilik sistemini merkez laboratuvarı (HÜBTUAM) yoluyla destekleyerek başta Çorum ve çevre illerin iş yükünü hafifletecek, adli olayların daha güvenilir, hızlı, yetkin ve tarafsız bir şekilde çözülmesinde adalete katkı sağlayacak. Program sayesinde hem Çorum’un hem de Üniversitenin tanıtımı yapılacak. Türkiye’nin farklı illerinden pek çok kişinin bu programa ilgi göstereceğini ve merkez laboratuvarı HÜBTUAM’ın da sadece Çorum ve çevresine değil, ülke geneline hizmet verir hale gelmesi öngörülüyor.

Yeni açılan Adli Bilimler Tezli Yüksek Lisans Programı ile 2011 yılında 11 olan lisansüstü program sayısı, bugün itibariyle %264’lük bir artışla 40’a ulaştı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi