Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesinin ortağı olduğu "Yeşil Bir Gezegen İçin Yeşil Enerji: Yenilenebilir Enerji Kaynakları" adlı Erasmus+ projesi kapsamında İtalya, İspanya ve Romanya'dan Türkiye'ye gelen öğrenciler, Çorum, Samsun ve Amasya'daki biyoenerji yatırımlarını inceledi. 

Lise çağındaki öğrencilerin alternatif enerji üretim olanaklarını yerinde görmesi amacıyla hayata geçirilen projenin ikinci etabında İspanya'dan Les Eduardo Prımo Marques, Romanya'dan Scoala Gımnazıala Valısoara, İtalya'dan Lıceo Scıentıfıco Statale Mıchele Guerrısı ve Osman Ulubaş Kayserı̇ Fen Lisesinden 7 öğretmen ve 14 öğrenci, Çorum'a geldi.

18-22 Mart tarihlerinde gerçekleşen gezide öğrenciler, proje yürütücüsü Abdulhalik Kürşat Arık rehberliğinde Çorum Belediyesi Rüzgar Enerjisi Santrali, Amasya Ahi Suluova Biyogaz Enerji Santrali ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahasındaki atıklardan enerji elde edilen tesisleri ziyaret etti. 

Öğrenciler, gezinin ardından gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında kendi ülkelerinin biyoenerji ve yenilebilir enerji üretimi çalışmaları hakkında sunum yaptı. 

Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile gençlerin geleceğin enerji üretim modelleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

Gezilerin verimli geçtiğini dile getiren Arık, "Gezilerle öğrenciler biyoenerji üretiminin nasıl gerçekleştiğine dair yerinde bilgi edinme şansı buldu. Rüzgar enerji santrali ziyaretiyle de yenilenebilir enerji konusunda ve rüzgar enerji santrallerinin kurulumu ve üretimi hakkında bilgi sahibi oldular." dedi. 

Editör: Haber Merkezi