Sakarya İlkokulu’nda ‘Benimle Oynar Mısın?’ projesi aile turnuvaları başladı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel  Öğretim Şube Müdürü Ahmet İnan da katıldı. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonuna uygun olarak hazırlanan projede süreç, okul rehberlik servisi tarafından velilere ‘Çocukla Kalite Zaman Geçirmenin Önemi ve Oyun’ konulu seminer verilmesi, proje ekibi tarafından akıl oyunlarının tanıtımı, velilerin çocukları ile bu oyunları evde oynaması, aileler ve öğrencilerin katılımıyla yapılacak olan oyun turnuvaları ve ödül töreni olarak planlandı.

Projenin aile turnuvaları açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Muhsin Şeremet, ‘Benimle Oynar Mısın?’ projesindeki en önemli amaçlarının çocukla geçirilen nitelikli zamanı artırarak aile içi iletişimin geliştirilmesine katkı sunmak olduğunu ifade etti. 

Şeremet, “Ayrıca son yıllarda maaleef çocuklarımız evde bulundukları zamanın önemli bir kısmını tv, tablet, telefon ve internetle geçirmektedirler. Çocuklarımızın ekran ve internet başında geçirdikleri süreyi azaltarak, tv ve internetin zararlı etkilerinden korumanın yollarından birisi ise çocuklara alternatif etkinlikler sunmaktır. Akıl oyunları çocukların ilgisini çeken, zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleyen etkinliklerdir. Bu oyunlar çocuklara akıl yürütme, problem çözme ve dikkat geliştirme becerileri de kazandırmaktadır. Aynı zamanda bu oyunları ebeveynleri ile oynamanın aile içi iletişimi  geliştirmeye ve aile bireylerinin birlikte zaman geçirmelerine katkısı olacaktır.” diyerek, projeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle il düzeyinde yaygınlaştırmanın da hedefleri arasında olduğunu söyledi.

Bir hafta devam edecek turnuvaların sonucunda dereceye giren ailelere ödülleri 23 Nisan tarihinde takdim edilecek. 

Editör: Haber Merkezi