RECEP MEBET
Gazipaşa Ortaokulu’nda ‘Seçmeli Adigece (Çerkezce) Sınıfı’ açıldı.
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’yla birlikte Çorum’da ilk kez açılan Çerkezce Sınıfı’nda dersler başladı.
Çorum Kafkas Kültür Derneği (KAFDER) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan sınıfta 12 öğrenci eğitim görüyor.
Öğretmen Mehmet Bingöl’ün eğitimci olarak görev aldığı sınıfı ziyaret eden KAFDER Başkanı Nilüfer Hatice Kaya, Adigece öğrenen öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.
MİLLİ EĞİTİM’E TEŞEKKÜR
Haftada iki saat olarak okutulan seçmeli Adigece dersi hakkında bilgiler veren Hatice Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, ‘Yaşayan Diller ve Lehçeler’ kapsamında Adigece ve Abazaca dillerini 2012 yılında seçmeli dersler arasına almıştı. Bu doğrultuda ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulabilen Adigece (Çerkezce) için Milli Eğitim Müdürlüğümüz’le ortak bir çalışma yaptık ve Gazipaşa Ortaokulu’nda ilk sınıfımızı açtık” dedi.
Üyesi oldukları Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun 2018 yılını ‘Anadil Yılı’ ilan ettiğini hatırlatan Kaya, “6 yılı aşkın bir süredir yoğun bir gayret ve özlemle açılmasını arzu ettiğimiz Çerkezce Sınıfı’nın bu dönemde hayata geçmesi sevindirici. Derneğimiz’in 50. kuruluş yıldönümünde, Çorum’da bir ilk olan bu güzel uygulamanın ortaya çıkmasında her türlü desteği esirgemeyen Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük başta olmak üzere Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu, Temel Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Yaşar Kabakçı ve Müdür Yardımcısı İlhan Temür ile dersi seçen öğrencilerimizin velilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi