2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı öncesi İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda ‘Güvenli Okul, Güvenli Gelecek’ toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya Vali Necmeddin Kılıç,  Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, , İl  Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, okul müdürleri,   okul aile birliği üyeleri katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kılıç; “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin güvenliği için hepimiz elimizi taşın altına koymak ve  sorumluluk almak zorundayız. Gözbebeğimiz olan evlatlarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek yarınlarımız daha güvenli olacaktır. Gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu ile mücadelede devletimizin aldığı tedbirlerle önemli mesafe alınmıştır. Geçen sene okullarımızda uyuşturucu vakası olmamıştır. Uyuşturucu belasını okullarımıza sokmamak milli görevlerimizin başında gelmektedir. Bu noktada okul müdürlerimize ve okul aile birliklerimize sorumluluklar düşmektedir. Öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin fedakarca çalışmaları gerekmektedir. Okul müdürlerimiz öğrencilerimizin güvenle okula gelip gitmelerinden sorumludurlar. Öğrencilerimizi okulda ne kadar tutarsak o kadar tehlikeden uzak olurlar. Geçen sene 23 okul inşaatına başladık.  Bu tarihimizdeki en çok okullaşma oranıdır. Önümüzdeki yıl derslik sorunu olmayacak.  Bundan sonra okullarımıza basketbol, voleybol sahası yapmayı arzu ediyoruz. Okullarımızda spor kulüpleri kuracağız ve sosyal faaliyetleri artıracağız. Evlatlarımız için yarınlarımız için ele ele, omuz omuza verelim. Sizlere güveniyorum. Okul servislerimizi denetleyerek gördüğümüz eksiklikleri rapor edelim. Çocuklarımızı önce sizlere sonra da Allah’a emanet ediyorum.” dedi.


Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında  devam toplantının ikinci bölümünde, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okul Güvenliği” konusunda yapılan çalışmaların anlatıldığı birer sunum gerçekleştirildi.