Karşıyaka Ortaokulu, ‘Gizli Hazinemiz Hattuşa’ projesi kapsamında Hititler’in başkenti Hattuşa’yı gezdi.

Okulun 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı gezide ilk olarak Boğazkale Kaymakamı Yunus Ataman ziyaret edildi. Okul Müdürü Nevzat Gencer, ‘Gizli Hazinemiz Hattuşa’ projesi hakkında Kaymakam Ataman’ı bilgilendirdi. Bilgilendirmeden sonra gezi etkinliklerine geçildi.

Öğretmenleriyle birlikte Hattuşa Müzesi’ni gezen öğrenciler, müze içerisinde bulunan, binlerce yıl önce bu bölgede var olan eserleri büyük bir ilgi ve heyecanla incelediler. Müze ziyareti sonrasında, Boğazkale ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler ile Karşıyaka Ortaokulu öğrencileri arasında ‘Öğrenci Buluşması’ gerçekleştirildi. Öğrenciler bu buluşmada, Hattuşa hakkında bildiklerini paylaştılar. Sonrasında Halk Eğitim Merkezi ve Hitit Köyü proje alanına geçen öğrenciler burada yapılan çalışmaları yerinde gördüler.

Gittikleri her yerde büyük bir heyecan yaşayan öğrenciler, Anadolu’nun kalbinde bulunan, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan ve  ülkemizdeki dokuz değerden birisi olan Hattuşa ören yerine geldiklerinde, burada bulunan Yer Kapı, Aslanlı Kapı, Yazılıkaya gibi bölgelerde tarihi değerleri yerinde gördükleri için çok etkilendiklerini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi