‘Engelsiz Erişim’ ve ‘Engelsiz Eğitim’ sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan YÖK "Engelsiz Eğitim Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Yükseköğretime kaliteli erişilebilirlik bağlamında engelli öğrencilere yönelik sunulan hizmetlerin var olan durumunu ve iyi uygulama örneklerinin ortaya konarak geleceğe dönük neler yapılabileceğinin tartışıldığı çalıştaya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ve komisyonda bulunan bazı milletvekilleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay'nın yanı sıra YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Hitit Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selen Özakar Akça, üniversitelerin rektörleri ve öğretim üyeleri ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

İlk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde 2 Mayıs 2017 tarihinde mekânsal erişilebilirlik konusunda "Engelsiz Erişim Çalıştayı" ile başlatılan çalışmalar neticesinde, engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler sağlamış olan yükseköğretim kurumlarına "Engelsiz Üniversite Ödülleri" gerçekleştirilen törenle dağıtıldı.

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BAYRAKLARI 3 KATEGORİDE VERİLDİ

Engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler gerçekleştiren yükseköğretim kurumlarına "mekanda erişebilirlik", "eğitimde erişebilirlik" ve "sosyo-kültürel faaliyetlerde erişebilirlik" olmak üzere 3 kategoride bayrak ödülleri ile farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına "Engelsiz Program Nişanı" verildi.

Hitit Üniversitesi, “Engelsiz Üniversite” sloganıyla yaptığı altyapı çalışmaları ve gösterdiği duyarlılık neticesinde Türkiye’de yalnızca 3 üniversitenin almaya hak kazandığı "Engelsiz Program Nişanı"na sahip oldu. Üniversitelerin ilgili programlarına verilen "Engelsiz Program Nişanı" Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı’na layık görüldü.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ EN FAZLA ÖDÜL ALAN ÜNİVERSİTELER ARASINDAKİ YERİNİ ALDI

Hitit Üniversitesi, Engelsiz Program Nişanı ödülünün yanısıra ödül kapsamında başvuru yaptığı tüm birimler için Bayrak ödüllerini de almaya hak kazandı.

Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu "Mekanda Erişim Bayrak Ödülü" (Turuncu Bayrak), ve "Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülü" (Yeşil Bayrak) almaya uygun görüldüler. (Haber Merkezi)