Portekiz’in Olhao bölgesindeki Agrupamento de Escolas Professor Paula Nogueria okulunu ziyaret eden Mehmetçik Anadolu Lisesi, proje çalışması yaptı. 
1-6 Nisan 2019 tarihleri arasında T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığınca yürütülen Erasmus+ kapsamında Avrupa komisyonu tarafından hibelendirilen ‘Promoting Healthy Eating and Physical Activity for Healthier Nations; Make a Difference In Your School’ (Okulunda Fark Yarat! Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteyi Destekle) isimli proje kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, hareketliliğe İspanya, Hırvatistan, Romanya, İtalya ve Yunanistan’dan da katılan öğretmen ve öğrenciler ülkelerine özgü bir spor faaliyetini tanıttılar. Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden katılan öğretmen ve öğrenciler de, geleneksel Türk okçuluğunu tanıttılar. Türk öğrenciler geleneksel kıyafetleriyle görsel bir şov yapıp ardından da katılımcılara ata sporumuz okçuluğu tanıttılar. Etkinlik diğer ülkelerden gelen öğrenciler tarafından yoğun bir ilgi gördü. 

Aynı zamanda toplantıda Türk öğretmen ve öğrencileri tarafından Türk mutfağı tanıtım ve eğitimi de verildi.  Katılımcı öğrenciler hem farklı kültürleri tanıdıklarını hem de İngilizce konuşma becerilerini geliştirdiklerini, Türkiye’yi en güzel şekilde temsil ettiklerini düşündüklerini belirttiler. 

Editör: Haber Merkezi