Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan ve bu yıl öğrenci alımına başlayan İngilizce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’ne yerleşerek İngilizce hazırlık eğitimlerini alan öğrencilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eşref Savaş Başcı ve yüksekokul öğretim elemanları da hazır bulundu.


Üniversitede ilk yabancı dil eğitiminin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde verildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bölümün açılması için belirli koşulları sağlayan yabancı dil öğretim elemanlarına ve normal Türkçe eğitimin yanında İngilizce eğitimi sürdürecek akademik kadro zenginliğine sahip olunması gerektiğinin altını çizdi. 


Diğer yandan İngilizce Yeterlilik Sınavı’nda başarısız olan öğrencilerin hazırlık eğitimine tabi tutulduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, hazırlık eğitiminin ana dili İngilizce olan ve belirli bir yeterliliğe sahip uzman bir kadrodan oluşan Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gerçekleştirildiğini belirterek “Üniversitemiz yapmış olduğu gayretli çalışmalar ve tüm paydaşlarından aldığı desteklerle her geçen gün daha da büyüyor. Üniversitemizin İngilizce eğitim verebilir olması mutluluk verici. Tüm bu gelişmeler, üniversitemizde nitelikli ve kaliteli bir eğitimin verildiğinin birer somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.