İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, TÜBİTAK 4007 projesi ile öğrencilere; yapan, yaşayan, paylaşan bir bakış açısı kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. 
Büyük, “4007 Projeleri genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektedir. Aynı zamanda öğrencilerimize farklı konularda gözlem ve uygulamalarla disiplinler arası bir bakış açısı kazandırarak,  bilimsel bilgiye yönelik, bilim insanı olma yolunda olumlu yönde gelişmelerine katkı sağlamaktadır.” dedi.
Çorum’da ilk defa yapılan TÜBİTAK 4007 Çorum Bilim Şenliği’nin; Kent Meydanı, Rehberlik Araştırma Merkezi, Bilim Sanat Merkezi, Fen Edebiyat Fakültesi, Bahçelievler Kültür Merkezi, AHL Park ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Şenlik boyunca 62 adet etkinlik ve 4 adet söyleşi planlanmıştır. Etkinliklerimiz tüm halkımıza açıktır. Bu etkinliğimize destek veren Çorum Belediyemize, Hitit Üniversitemize, Ticaret ve Sanayi Odamıza, AHL Park yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.