Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Ekotürk Televizyonu'nda yayınlanan Paragraf programının konuğu oldu. Ekotürk Finans Mentörü Dr. Altunç Kocabalkan'ın sorularını cevaplandıran Ahlatcı, üretim ve ekonomi ile ilgili görüşlerini paylaştı. 
1984 yılında başlaoığı ticari hayatına dair bilgiler veren Ahmet Ahlatçı, 35 yıllık bir firma olarak küçük bir kuyumcu dükkanından geldiği noktayı anlattı. 6 sektörde 38 şirketle 27 milyar ciro ile, 3 bin 100 çalışanıyla ekonomik faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.
Ekonomik konularla ilgili görüşlerini de paylaşan Ahlatcı, Türkiye'nin kur şokunu atlattığını ve tek çarenin faizlerin düşmesi olduğunu söyledi. 
Türkiye'nin bu saatten sonra üretim ve ihracat konusuna odaklanması gerektiğinin altını çizen Ahlatcı, "Türkiye bu saatten sonra neyi ihraç edebilecekse, onun üretimine yönelmesi lazım." dedi.
Üretim yapan iş adamlarına %9'la yatırım kredisi verilmesi lazım geldiğini belirten Ahmet Ahlatcı, ihracatçının da özel kredilerle desteklenmesi gerektiğini, aksi durumda, yatırımcının faizi tercih edebileceğini hatırlattı.