Almanya Büyükelçiliği, Almanya ile ticaret yapan Türkiye’deki firmaları Ankara’ya davet etti. Toplantıya Çorum’dan işadamı Mustafa Yağlı katıldı.
Çorum’un ihracatçı firmalarından Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Yağmaksan’ın Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Mustafa Yağlı, Alman Büyükelçiliği’nin daveti üzerine önceki gün Ankara’ya gitti.

Uzun yıllardır Almanya’nın önemli sanayi kuruluşlarına ihracat yapan ve son dönemde milli ve yerli savunma sanayisine katkı sunan Yağmaksan’ın yönetim kurulu başkanı işadamı Mustafa Yağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Almanya ziyareti ile birlikte iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde yeniden önemli bir ivme yakalandığını söyledi.
Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılar karşısında yaşanılan sıkıntılı dönemlerde her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini belirten Yağlı, bu zorlu süreçte sanayicilerin devlete destek olması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyareti sırasında Berlin’de TOBB ve Almanya Sanayi Odası öncülüğünde Alman ve Türk işadamlarının katılımıyla toplantı yapıldığını belirten Yağlı, söz konusu programa aynı zamanda Almanya Sanayi Odası Üyesi olarak kendisinin de iştirak ettiğini kaydetti.

Türkiye ve Almanya arasında siyasi gerilimin aşılmasıyla birlikte Alman firmalarının Türkiye’de yatırımlarına devam etmesi yönünde görüşün ağırlık kazandığını vurgulayan Yağlı, "Berlin’de düzenlenen toplantıda Türkiye'ye güzel mesajlar verildi. Almanya'nın büyük firmaları Sıemens, Bosch durmak yok yatırıma devam diyorlar. Almanya ve Türkiye arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Berlin’de ilk toplantı yapılmıştı. Şimdi Alman Büyükelçisi Türkiye’de Almanya ile iş yapan sanayicileri davet etti. Biz de Almanya'ya ihracat yapan, Berlin'de ticaret ofisi bulunan bir firmayız. aynı zamanda Almanya Sanayi Odası Üyesiyim. Büyükelçiden davet aldık. Böylece Almanya'dan sonra Ankara'da ikinci görüşme yapılmış olacak.”dedi.

Editör: Haber Merkezi