‘Türkiye-Tunus Uluslararası İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri’ 22 Nisan 2019 tarihinde WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Tunus İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Dünya Ticaret  Merkezi tarafından WOW Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye-Tunus Uluslararası İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri’ başlıklı etkinlik ve panel, Ticaret Bakan Yardımcısı R. Tuna Turagay, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve Tunus Dışişleri Bakan Yardımıcı Hatem Ferjani’nin yaptığı açış konuşmalarıyla başladı.

Konuşmaların ardından modertörlüğünü MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı  Zeki Güvercin’in yaptığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIK) Türkiye-Tunus İş Konseyi Başkanı Erdem Çenesiz, Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohamed Fayçal Ben Mustapha, T.C Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Tunus Yabancı Yatırım Teşvik Ajansı Genel Müdürü Abdelbasset Ghanmi FIPA, Tunus Sanayi Konfederasyonu Giyim Grubu Başkanı Samir Ben Abdallah’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. 

Panelde konuşmacılar iki kardeş ülke arasında ticaret hacminin artırılması, altyapı ve dış ticaret olmak üzere iki ülke arasında birçok alanda işbirliğinin gelişmesini ve güçlenmesini sağlamak için neler yapılması hususlarını katılımcılarla paylaştılar.

Editör: Haber Merkezi