HURŞİT BOZKURT

ÇOSİAD, Çorum sanayisi açısından önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Özellikle son ekonomik saldırıların gündemde olduğu şu günlerde, İhracatçı Birlikleri Başkanları'nın kararları önem kazanırken, Çorum'un bu toplantıya ev sahipliği yapması, Çorum açısından iki kez önem kazanıyor.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanlar Konseyi, ÇOSİAD işbirliği ile Çorum'da toplanıyor. OAIB Koordinatör Başkanı  Şerafettin Ceceli başkanlığında diğer birlik başkanlarının da katılımıyla tanışmak ve gelecekteki işbirliği imkânlarını nasıl geliştirebilecekleri konusunda fikir alış verişinde bulunmak üzere  Çorum sanayici ve ihracatçılarının katılımıyla istişare toplantısı yapılacak.

Bugün saat 14,30'da Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Toplantı Salonu'nda yapılacak toplantıda Eximbank Ekonomi Danışmanı Ali Orhan Yalçınkaya, Dünya ve Türkiye ekonomisine yönelik sunum yapacak.

Toplantıya Ankara Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı ve OAIB Koordinatör Başkanı Şerafettin Ceceli, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı hemşehrimiz Erdem Çenesiz, Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nihat Uysallı, Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Ata,  Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail  Yılmaz, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Sanal  ile birlikte Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Dünya Gazetesi Ekonomi editörlerinden Hakan Güldağ, Dünya Gazetesi yazarı Ferit Parlak ve OAİB Genel Sekreteri Özkan Aydın'ın katılacak.

Saat 14,30'da başlayacak toplantıya, Çorum iş dünyasının da davetli olduğu ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi