M.BURAK YALÇIN

Fon Yönetimi ve Aktüerya Dairesi Başkanı Fazlı Küçük, İŞKUR’un düzenlediği kurs ve programlardan son 16 yılda 3,1 milyon vatandaşın yararlandığını söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşma yapan Fon Yönetimi ve Aktüerya Dairesi Başkanı Fazlı Küçük, şuana kadar il istihdam ve mesleki eğitim kurullarının, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik önemli katkılar sağladığını belirterek, “İstihdam ve işsizlik dünyanın birinci öncelikli problemidir. İnsanın var olduğu sürece de dünyanın birinci öncelikli problemi olmaya devam edecektir. Günümüzde iş arayanlar, emek gücüne dayalı işler değil, bilgi ve beceriye dayalı, daha yüksek ücret alabileceği, insana yaraşır işler talep edilmekte. Artık işsize iş bulmak yeterli değildir” dedi.

Günümüz dünyasında üretmek kadar, ürettiğini satmanın da önemli olduğunu ifade eden Fazlı Küçük, ürettiğini satmanın temel koşulunun ise kaliteyi ucuza üretmekten geçtiğini dile getirerek, “Kaliteyi ucuza üretmenin yolu ise, nitelikli işgücü ile üretim yapmaktan geçmektedir. Günümüzde kişilerin kendi kariyer planlamasında veya devletlerin insan kaynakları planlamasında, stratejik hata yapmanın maliyeti çok yüksek hale gelmiş bulunmaktadır” diye konuştu.

İŞKUR tarafından 2002’de sadece 24 bin 428 kişi özel sektörde işe yerleştirilirken, 2018’de ise özel sektör işe yerleştirme sayısı 50 kat artarak 1,2 milyon kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini vurgulayan Küçük, “2002’den 2018 sonuna kadar özel sektörde toplam 6,6 milyon kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik. İşe yerleşenlerin 2,7 milyonunun kadınlardan oluşmasını sağladık. Bu dönemde 383 bin 400 engelli vatandaşımızı işe yerleştirdik. Son 16 yılda düzenlediğimiz kurs ve programlardan toplamda 3,1 milyon kişi yararlandı” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi