TOBB ve Visa, Akıllı KOBİ Platformu’nun hizmete açıldığını duyurdu. Platform, KOBİ’lerin dijital dönüşüm üssü olmayı hedefliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa tarafından işinde dijital dönüşümü gerçekleştirmek isteyen KOBİ’ler için hayata geçirilen Akıllı KOBİ Platformu’nu geçtiğimiz aylarda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel’in katıldığı online bir basın etkinliği ile duyurdu.

Konuya ilişkin Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Akıllı KOBİ, ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle bu kapsamda buluşturan ilk platform olma özelliğine sahiptir. İçerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerle KOBi’lerle özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet verecektir. Akıllı KOBİ'yi ziyaret eden KOBİ'ler ihtiyaçlarını kategoriler ya da sektörler bazında keşfedebilecek, bu ürün ve hizmetleri sunan tedarikçilerle buluşabilecektir. Ayrıca KOBİ'ler kendilerini dijitalleşme konusunda test edebilecek, seviyelerini görebilecek, isterse eğitim alabilecektir.

Teknoloji tedarikçilerinin ürün ve hizmetlerini sergilemelerinin ücretsiz olduğu Akıllı KOBİ Platformu’nda yer almaları için www.akillikobi.org.tr sitesine kayıt olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgiye www.tobb.org.tr adresinden ulaşılabilmektedir.” (Haber Merkezi)