FATİH BATTAR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ön Muhasebe Eğitim projesinin tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi.

MÜSİAD, İŞKUR İl Müdürlüğü, Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği işbirliği ile dün sanayi ve ticari işletmelerin muhasebe departmanlarında istihdam edilecek 30 kişinin eğitimi ile ilgili MÜSİAD binasında bir protokol anlaşması imzalandı.

Çorum’un en büyük sorunlarından birinin istihdam olduğunu belirten MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Ahmed Köksal, yetişmiş eleman bulunamadığını belirterek, iş arayan ama tecrübesi olmayan kişiler için İŞKUR ile ön muhasebe eğitim projesi hazırladıklarını söyledi.

Projeyi her yıl İç İşleri Bakanlığı’nın açıkladığı PRODES adı altında ki proje başlığına sunduklarını ve onay beklediklerini belirten Köksal, onay gelmesi halinde Çorum’da 30 kişiye ön muhasebe eğitimi vereceklerini açıkladı.

30 kişiden en az 15’inin istihdam garantili olacağını ifade eden Köksal; “Çok ciddi bir eğitim projesi hazırladık. 9 sürecek proje 9 ay sonra da proje tamamlandığında eğitim alan kişiler direk işletmelerde çalışmaya başlayacak.  İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile birlikte yürüteceğimiz proje kapsamında eğitimden geçenlere 3 ayda ücretsiz olarak meslek işbaşı eğitim vereceğiz ve aynı zamanda eğitim sürecinde de maaş da alabilecek.” dedi

İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan da Çorum’da işletmelerin en büyük sorunlarından bir tanesinin ön muhasebe eleman açığı olduğunu belirterek,  bu nedenle MÜSİAD’la birlikte ortak bir proje hazırladıklarını söyledi. 

Projenin başarılı olması halinde devamının geleceğini belirten Şahan, diğer meslek grupları içinde proje geliştirebileceklerini aktardı.

Hazırlanan ön muhasebe eğitim projesi kapsamında 30 kişiye Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlileri tarafından teorik donanım kazandırılmasının ardından konusunda piyasada kendini kanıtlamış uygulamalı Bilgisayarlı Muhasebe logo programı eğitimi verilecek. Ayrıca Mali Muşavir ve Muhasebecilerin kullandığı Luca Muhasebe eğitimi,  muhasebeciler tarafından Muhasebecilik Etiği ve Mahremiyeti eğitimi, İŞKUR eğitmenleri tarafından özgeçmiş hazırlama ve iş görüşmesi eğitimi, ay boyunca muhasebe bürolarında uygulamalı eğitim ve 2 ay boyunca da MÜSİAD ve ÇOSİAD üyesi sanayi ve ticari işletmelerde alınan eğitim uygulamaya geçirilecek.