FATİH BATTAR

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü Alım ve Muhafaza Daire Başkanlığı Lisanslı Depoculuk Şube Müdürlüğü tarafından, lisanslı depoculuk sisteminin tanıtımı amacıyla  ‘Lisanslı Depoculuk Tanıtım ve Bilgilendirme’ toplantısı düzenlendi.

Ülke tarımına büyük katkı sağlayacak olan lisanslı depoculuk siteminin üreticiye, tüccara ve sanayiciye getirdiği avantajlar ile TMO’nun lisanslı depolardaki alım uygulamasının anlatıldığı lisanslı depoculuk sistemi tanıtımı Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, ilçe ziraat odası başkanları, üreticiler ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü Alım ve Muhafaza Daire Başkanlığı’ndan Hüseyin Levent, lisanslı depoculuk hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Lisanslı Depoculuk Sistemi ile üreticiler mahsullerini sağlıklı, güvenli ve sigortalı depolayabileceklerini belirten Levent, fiyatların düşük olduğu hasat döneminde ürünlerini satmak yerine lisanslı depolara koyarak karşılığında aldıkları ürün senetlerini teminat göstererek uygun faizli kredi kullanabileceklerini aktardı.

Levent, üreticilerin vergi muafiyetleri avantajlarından faydalanacaklarını, lisanslı depolara teslim ettikleri ürünlerine ait ELÜS’leri istedikleri zaman çok sayıda alıcının bulunduğunu, Ticaret Borsalarında pazarlayarak daha yüksek kazanç elde edebileceklerini ayrıca bankalardan düşük faizli kredi kullanarak finansman ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade etti.

TMO Uzmanı Hüseyin Levent konuşmasının devamında lisanslı depoculuk sisteminin üreticilere sağladığı avantajlar ve sistemin isleyişi, hasat öncesinde üreticilerin bilgilendirilmesi, üreticilerin, bin bir zahmetle üretmiş oldukları ürünlerini hasat döneminde hızlı bir şekilde teslim edebileceklerini anlattı.

Editör: Haber Merkezi