Dijital dönüşüm ve yalın üretim noktasında sanayicileri bilgilendirmek ve Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi-Model Fabrikayı yerinde görüp tecrübelerini Çorum sanayicileri ile paylaşmak amacıyla ASO Sürekli Eğitim Merkezi ile Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi-Model Fabrika'ya bir ziyaret gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre ziyarette, olası işbirliği halinde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.
ASO 1. OSB Bölge Müdürü Cüneyt Çalık ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete Çorum Sanayi Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, Çorum KOSGEB Müdürü Yusuf Yıldız, Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Türk Standartları Enstitüsü Çorum Belgelendirme Müdürü Talha Temür, ASO Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yavuzer ile Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi-Model Fabrika Müdürü Ufuk Kaya da katıldı.

 

ÖNCE ÇORUM, SONRA TÜRKİYE’YE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ankara Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilere hizmet vermek amacıyla ASO Sürekli Eğitim Merkezinin hayata geçirdiklerinin altını çizen ASO 1.OSB Bölge Müdürü Cüneyt Çalık, "10 milyon m² alana sahip olan 1. OSB'de 300'e yakın fabrika ve 45 ila 47 bin civarında çalışan bulunmaktadır. Bölgemizin her yıl 2000 ila 2500 civarında nitelikli iş gücüne ihtiyacı bulunmaktadır. Lokasyonu zor olduğu için nitelikli iş gücünü dışarıdan temin etmek hem zor hem de büyük bir külfet. Burada ASO Teknik Koleji, Hacettepe ASO 1. OSB Meslek Yüksek Okulu ve Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi bulunmasına rağmen nitelikli iş gücündeki adetsel sıkıntıyı çözemiyoruz. Lokasyon olarak önce kendi sanayicimizin nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi sonra Türkiye'deki diğer sanayi bölgelerinin nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi hedefliyoruz." dedi.
Ayrıca Çalık, Türkiye'de bir ilk olan Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi- Model Fabrika'yı ise KOBİ'lerde verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla hayata geçirdiklerini de ifade etti.

‘NİTELİKLİ İŞGÜCÜ TÜRKİYE’NİN ORTAK SORUNU’
Çorum Sanayi Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak ise, "Nitelikli işgücü Türkiye'nin ortak sorunu. Gerek Türkiye'nin nitelikli işgücü sorununa çözüm bulmak açısından gerekse yalın üretim ile verimliliği arttırma açısından düşünülmüş güzel bir eğitim merkezi. Dijital dönüşüm ve yalın üretim noktasında hangi sanayicimizi buraya getirebiliriz? Sanayicimizle tecrübe paylaşımını nasıl yapabiliriz? Sektör sınırı var mı? Birlikte nasıl işbirliği yapabiliriz? konularında aydınlamak için eğitim merkezinizi ziyaret ettik. Merkezinizi kalabalık bir grupla tekrar ziyaret etmek istiyoruz." diye konuştu.

‘ASO SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ ÖZGÜN VE ORJİNAL BİR EĞİTİM MERKEZİ OLACAK’ 
Her türlü işletmeyle işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan ASO Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yavuzer, "Üretime yönelik nitelikli iş gücünün ya da başarılı personellerin ortaya çıkması için mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tercih edilen okullar haline getirmeliyiz. Bu anlamda ulusal ve uluslararası iş piyasasının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda nitelikli iş gücünü yetiştirecek olan ASO Sürekli Eğitim Merkezi özgün ve orjinal bir eğitim merkezi olacak. Gerek ASO Sürekli Eğitim Merkezi kendi alanında Türkiye'ye rol model olacak önemli bir eğitim merkezidir." diye konuştu.
Model Fabrika uygulaması ile üretimde zihniyet değişimini hedeflediklerini vurgulayan Yetkinlik ve Dönüşüm Merkezi - Model Fabrika Müdürü Ufuk Kaya ise, “Bu uygulama ile Türkiye üretimde yapısal dönüşümü gerçekleştirecektir.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi