FATİH BATTAR
Geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi Bölgesinde Mone Medikal’de sanayici ve işadamları ile bir araya gelen Vali Necmeddin Kılıç, bu kezde Ahlatcı Metal Rafinerisi’nde sanayicileri dinledi.
Vali Necmeddin Kılıç, iş dünyası ile buluşmaları devam ediyor. Ahlatcı Metal Rafinerisi’nde, Vali Necmeddin Kılıç’ın başkanlığında Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’ nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Çorum OSB İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇOSİAD) Başkanı Hayri Şamlı, Çorum MÜSİAD Şube Başkanı A. Mücahit Köksal, Ünal Yem firmasından Muharrem Sarıaslan, Çorum İplik Tekstil firmasından Bülent Demirci, Çakır Tarım firmasından Emin Türker, Ser Döküm firmasından Hüseyin Karagöz, Taç Makine firmasından Turgut Taç, Era Makine firmasından Oğuz Katipoğlu, Çorum Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yolyapar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, Çorum OSB Müdürü Yaşar Şahin, KOSGEB Müdürü Yusuf Yıldız, SGK Müdür Yrd. Birol Özkan ve OKA Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın katıldı.


Türkiye’ nin içinde bulunduğu ortamın yatırım ve üretim için yeni fırsatlar sağladığını ve Çorum iş dünyasının bu fırsatları değerlendirmek için işbirliği potansiyelini değerlendirmesi gerektiğini belirten Kılıç, “Her bir adımı ince ince planlayarak aksiyon alacağız, bu görüşmeler ve istişareler Çorum’ da ekonominin, ticaretin, istihdamın gelişmesi için önemli bir adım olacaktır” dedi.
Bakanlıkların iş dünyasına, işini kurmak ve geliştirmek isteyenlere, ihracat yapmak isteyenlere yönelik destek ve hibelerinden bahseden Vali Kılıç, özellikle Eximbank desteklerine vurgu yaptı. Mesleki eğitimin önemine değinen Vali Kılıç, ara eleman temininde, eğitim odaklı yenilikçi uygulama modellerine geçileceğini belirtti. Çorum OSB’ nin sahip olduğu alan itibariyle büyük yatırımlara açık olduğunu, bu konuda uluslararası çeşitli yatırımcıların ön görüşmelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.
Firma yetkilileri de, yurt dışı ortaklıklar, işbirlikleri, hedef pazarların geliştirilmesi ile mevzuat ve işleyişler konularında görüş ve önerilerini dile getirdiler.