FATİH BATTAR

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Çorum’da da coşkuyla kutlandı.

Türk İş, KESK, DİSK, Eğitim Sen, BES, SES’in tertip ettiği etkinlik kapsamında Piribaba Parkı önünde  toplanan sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, ellerindeki pankart, döviz ve afişlerle sloganlar atarak Hürriyet Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüşe CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Tüm Bel Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet, Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, SES Başkanı Turgut Türkoğlu, DİSK Emekli Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, sendika ile sivil toplum örgütleri üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.

POLİS YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı mitingde katılımcılar, arama noktalarında üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı.

Hürriyet Meydanı’na kurulan platformda gerçekleştirilen kutlamada Türk İş Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, DİSK Emekli Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Platformu adına Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül bir konuşma yaptı.

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE HALAYLI KUTLAMA

Konuşmaların ardından Hürriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, davul zurna eşliğinde halay çekip oyunlar oynayarak 1 Mayıs Bayramını coşku içinde kutladı. Büyük bir coşkuyla kutlanan 1 Mayıs, olaysız şekilde sona erdi.

Editör: Haber Merkezi