FATİH BATTAR

Koronavirüsle mücadele kapsamında ikinci büyük denetim bugün başladı. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri" konulu genelge gönderdi. Son günlerdeki vaka sayılarına işaret edilen ve hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığı belirtilen genelgede, dün "Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Çorum’da da kapsamlı koronavirüs denetimleri yapıldı.

Ekipler, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafeler, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, piknik alanları ve parklarda denetim yaptı.

Çorum’un en işlek caddeleri olan Gazi ve İnönü Caddesi’nde polisler maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı. Maske takmayanlara 900 lira ceza yazılırken, polis otosundan sürekli sosyal mesafe konusunda anons yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Vali Mustafa Çiftçi’nin de katılımıyla Çorum’da kapsamlı Koronavirüs denetimi gerçekleştirilmişti. Çorum’da vakaların artışına dikkat çeken Vali Çiftçi, vatandaşları uyarmıştı. Vali Çiftçi’nin uyarsına rağmen Çorum’da vaka sayısı artmaya devam ediyor. Çorum’da son 15 günde 6 kişi Koronavirüs’ten hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre vaka sayısının ise 1400’lere ulaştığı ifade ediliyor.

Artan vaka sayılarına ilişkin tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da 10 gün boyunca denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi