AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çanakkale Zaferi’ni kazanan ruhun, kıyamete kadar yaşayacağını söyledi.

Çanakkale ruhunun bu milletin sinesinde hiçbir zaman yok olmadığını vurgulayan Dr. Halil İbrahim Aşgın, 15 Temmuz’da ortaya konulan mücadeleyle Çanakkale ruhunun aynı aşkla var olduğunun tüm dünyaya ilan edildiğini söyledi.  “15 Temmuz’da bu millet genciyle yaşlısıyla sinesinde yanan vatan aşkının ne denli güçlü olduğunu tüm dünyaya ilan etti.” diyen Aşgın, özellikle gençlerin ecdadından aldığı emaneti canı pahasına koruduğunu söyledi. 

Çanakkale’de dönmeyi düşünmeyip şehadete koşan tüm şehitleri minnet ve rahmetle andığını belirten Halil İbrahim Aşgın, “Var olduğu günden beri, tüm dünya bilir ki bu millet ölür de esareti kabul etmez. Bitti dedikleri gün, bıyığı terlememiş delikanlılar çıkar, dünyayı düşmana dar eder. Son ocak sönene kadar, zillete boyun eğmeyeceğini dünyaya ilan eden milletimiz, bugün de aynı yiğitliği ruhunda barındırmaktadır.” dedi.

Çorum Belediyesi’ni yönetmeye talip birisi olarak da resmi görevlerinin ötesinde bu konuda vicdani görevlerini de yerine getireceklerinin altını çizen Aşgın, "Gençlerimizin Çanakkale ruhuyla bezenmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi