M.BURAK YALÇIN

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Kapalı Spor Salonu’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Programa Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Haşim Eğer, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adımın Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirterek, “19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan ve milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlere armağan etmiştir. Sizler Türk milletinin geleceği, yarınların teminatısınız” diye konuştu.

Eğer’in konuşmasının ardından Yaren Ateş ve Burak Öner isimli öğrenciler 19 Mayıs’la ilgili şiir okudular.

Törende Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında birinci olan Osmancık Belediyespor, Eti Anadolu Lisesi, Şehit Erol Olçok AİHL ve Hasan Dündar’a kupaları takdim edildi.

Kupa töreninin ardından gösterilere geçildi. İlk olarak sahne alan Belediye Bandosu ve Mehter Takımı büyük ilgi gördü.

Törende en çok ilgili Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Jimnastik Kulübü öğrencileri gördü. Akrobatik hareketleri ve birbirinden zorlu hareketler sergileyen öğrenciler ayakta alkışladı. Öğrencilerin gösterisi protokol üyeleri de ilgiyle izledi.

Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden program karizma şov basketbol ve akrobasi gösterilerinin ardından sona erdi.