FATİH BATTAR

2016 yılında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’ndan aldığı destekle Küçük Sanayi Sitesi’nde değirmen makineleri üretimine başlayan Atılım Değirmen ve Makine, bugün Türkiye’nin 56 iline değirmen makineleri satıyor.

Kaliteli ürünleri ve ürün çeşitleri ile Türkiye’nin her bölgesinde bayileşmeyi hedefleyen ve Avrupa dahil dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapmayı planlayan Atılım Makine, KOSGEB’in de desteği ile büyümesini sürdürüyor.

Küçük Sanayi Sitesi’nde 140 metre bir işyerinde 2 kişi ile başladıkları işte bugün 22 çalışanı ile Türkiye’nin 56 iline makine satmayı başaran Atılım Değirmen ve Makine’nin en büyük hedefi dünya pazarına açılmak.

2 yılda KOSGEB destekleri ile büyümesini sürdüren ve Türkiye pazarında adından söz ettirmeye başlayan Atılım Makine, değirmen makineleri sektöründe Çorum’da önde gelen firma haline geldi.

2 iki ortağın kafa kafaya vererek KOSGEB’ten destek almaya karar vermesi ile başlayan ve bugün dünyaya açılmaya karar veren Atılım Değirmen ve Makine’nin 2 yılda yakaladığı başarının öyküsünü gazetemiz yazdı.

Bu işin atölyesinden geldiğini belirten fabrika sahiplerinden Bahadır Özkılıç, 2016 yılında ortağı Necdet Ünğan’ın 28 yıllık tecrübesi ile bir yola çıktıklarını ve bu yolda 2 yılda dünya pazarına açılmayı hedeflediklerini anlattı. 

2 KİŞİ İLE BAŞLADIKLARI İŞTE TÜRKİYE’NİN 56 İLİNE MAKİNE SATIYORLAR

140 metrekare bir alanda başladıkları atölye çalışması ile bugün 7000 metrekare alanda 22 çalışanı ile Türkiye’nin dört bir iline makine satmayı başardıklarını aktaran Özkılıç; “2016 yılında KOSGEB’in de desteği ile Küçük Sanayi Sitesi’nde 140 metrekare bir işyerinde başladık. İşyerini açamadan önce KOSGEB’in girişimcilik kursuna katılarak sertifikamı aldım. Sertifikamızı aldıktan sonra makinemizi, teçhizatımızı ve hammadde desteği aldık. İki kişiyle başladık. 6 ay sonra işyeri alanımızı 140 metrekareden 600 metrekareye çıkardık. Ortağım ve ben ile başladığımız işte 6 ay sonunda çalışan sayımız 11 kişiye ulaştı. 14 ay boyunca Küçük Sanayi Sitesi’nde üretim yaptıktan sonra KOSGEB’in geri ödemesiz hibe programına başvurduk. Hem çalışanlarımız hem de makine teçhizatı için yine destek aldık. Daha sonra KOSGEB geri ödemeli sıfır faizli desteğini öğrenince 2018 yılının ilk ayında Ankara yolundaki 1600 metrekare kapalı alanı ve toplam 7000 bin metrekare alanı olan bu yere taşındık. 2 kişi ile başladığımız bu işte 22 çalışana ulaştık.” dedi

KOSGEB’ten yine geri ödemeli sıfır faizsiz destekle ilk makinelerini aldıklarını belirten Özkılıç, ikinci makinenin planlamasını yaptıklarını ve makine parkurunu geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dünya pazarına açılmak için Kasım ayında düzenlenecek fuara katılacaklarını belirten Özkılıç, fuarın kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

‘TÜRKİYE’DE BAYİLEŞME İLE DÜNYA PAZARINA AÇILMAYI HEDEFLİYORUZ’

Firma olarak hedeflerinin dünya pazarına açılmak için önce Türkiye’de bayileşme sistemini kurmak olduğunu ifade eden Özkılıç; “Firma olarak yılda belli bir sistematiğe kavuştuk. Ürün kalitemiz ve ürün çeşitliliğimiz olduğu için artık bayileşme sistemini kuracağız. Türkiye’deki yerimiz belli olduğu için artık bayileşmeyi kuracağız. Türkiye’nin her bölgesinde bayileşmemiz olacak. Bayileşme ile birlikte Avrupa Birliği dahil dünyanın her yerine ihracat yapmak istiyoruz. Gerçekleşmiş olan kalite ile en iyi hizmeti vererek tüm dünyaya açılmak istiyoruz.” diye konuştu

28 yıllık atölye ve 13 yıllık ofis deneyimi bir araya gelmesi ile 2016 yılında kurulan Atılım Makine, Döküm Fabrikaları, Demir Çelik Tesisleri olmak üzere endüstriyel platformlarda ortam havalandırma ve toz tutma faaliyetlerini sürdürüyor.

Atılım Makine, Pnömatik Taşıma, Aspirasyon (Toz Tutma), Tartım, Paketleme, Ürün Depolama (Çelik Silo) imalatları yanı sıra unlu mamüller fabrikalarında hamur kazanı besleme sistemleri, entegre tesislerinde yonga, zımpara tozu taşıma sistemleri, kimya tesislerinde toz ve granül malzemelerin hava ile transferleri konusunda uzman.

Editör: Haber Merkezi