FATİH AKBAŞ
AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti’de 14 yıldır aktif olarak siyaset yaptığını ve bu süreçte muhtarlardan da büyük destek aldığını söyledi.

İl Özel İdaresi’nde yapılan muhtarlarla istişare toplantısında konuşan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Çorum’un merkeze bağlı 198, toplamda ise 759 köyü var. Bağlılarla birlikte bu rakam 1200’lere çıkıyor. Türkiye’de büyükşehirlerde dahil en fazla köyü olan 3’üncü iliz. Bazı illerin bizim merkeze bağlı köy sayımız kadar toplam köyleri var. Biz köylerimizde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Çorum’da AK Parti siyasetinin hafızasıyız. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz.  15 yıldır da böyle davrandık. 11 sene önce köylerimizin neredeyse tamamı çamurdan geçilmiyordu. Ancak şimdi yüzde 75 oranında kilit parke taşı döşeyerek bunu çözdük. Kalan yüzde 25’i de  tamamlayacağız. Daha önce merkeze bağlı köylerden ancak 9-10 tanesinde kanalizasyon şebekesi vardı. Şuan yüzde 99 oranında yapıldı. Eskiyenleri de yenileyeceğiz. İçme suyunda ise sorunu yüzde 100 çözdük diyebiliriz. Ancak özellikle yaz aylarında suyun yetmediği yerler var. Bunları da çözmeye çalışıyoruz” dedi.

2019 yılında merkeze bağlı köylere 105 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Hani 2019’da ekonomik kriz vardı. Türkiye’yi kimse yıkamaz. Dimdik ayakta. 2020 yılında ise KÖYDES projesine ek 50 milyon lira daha ödenek gönderilecek. Kırsalda yaşayan nüfusun yüzde 92’si asfalt yollarından yararlanıyor. Geri kalan yüzde 2’lik kısmı da asfalt yola kavuşacak. İl Genelinde köylerimizin yüzde 75’inde kilit parke taşı çalışmaları tamamlandı. 4 yılda 6 milyon metrekarelik kilit parke taşı döşendi. Bir gün gelecek dağ yollarımızda parke taşı olacak. Çünki 10 yıl öncesi ile bugün bir değil yapılanlar orta” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında muhtarlara da bir çağrıda bulunan Ceylan, köylerinde engelli olan çocukların mutlaka bildirilmesini istedi.

Türkiye’nin çok büyük badireler atlattığının altını çizen Ceylan, “Milletimiz için ne zaman birşeyler yapılmaya başlanmışsa birileri hep düğmeye bastılar. Biz milletimiz için çalışmaya başladık ve ardından 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Sebebi ise devletin vatandaşına sahip çıkmasıdır. Tek dertleri milletimizi birbirine düşürmektir. Biz hepimiz kardeşiz ve kimse bizi bölemeyecek. Daha müreffeh bir Türkiye için el birliği ile çalışmaya devam” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi