FATİH AKBAŞ
Çorum Sınav Eğitim Kurumları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olan öğrencilerine düzenlenen törenle plaket ve ödül verdi.

AHL Park AVM MADO'da gerçekleştirilen programa AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Barış Taşdemir, Çorum Sınav Eğitim Kurumları Yönetimi Kurulu Başkanı ve Kurucu Müdürü Selami Tüysüz, idareci öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, YKS'de elde edilen başarıdan dolayı öğrencileri Çorum Sınav Eğitim Kurumları'nın  idareci ve öğretmenlerini tebrik ederek sözlerine başladı.
Başarının bir ekip işi olduğunu vurgulayan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Bir tane hocanın iyi olması ile başarı sağlanmaz. Tüm çalışanlar aile havasında hareket ettikleri zaman bu öğrencilere de yansıyor ve başarı geliyor."dedi.

ÖĞRENCİLERE; 'GÜNDEMİ TAKİP EDİN' TAVSİYESİ
YKS'de başarılı öğrencileri tebrik eden ve tavsiyelerde bulunan Milletvekili Ceylan, "Türkiye'nin geleceği olan bu öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Üniversitede eğitim öğretim hayatının yanında Türkiye ve dünya gündemini mutlaka takip edin. Bu ikisini bir arada götürün. Eğitimin yanında gündemi de yakından takip ederseniz daha da başarılı olursunuz."şeklinde kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek'in göreve başladıktan sonra okulları gezdiğini ve yakından gördüğünü kaydeden Ceylan, "Milli Eğitim Müdürümüz nelerin yapıldığını ve yapılması gerektiğine çok hakim. 6 ay gibi kısa bir sürede bunu yapmasından dolayı tebrik ediyorum."ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ceylan, 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasının temenni ederek sözlerini tamamladı.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Güzelim ülkemizde yaşadığınızı unutmayın. İleride çok önemli görevlere geleceksiniz.  Kardeş kardeşe yaşayalım. Bu bilinçle hareket edin. Sizleri başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bu başarıda büyük emeği olan hocalarınızı da kutluyorum" dedi.

SINAV'IN BAŞARI ÇITASI HER YIL YÜKSELİYOR
Çorum Sınav Eğitim Kurumları Yönetimi Kurulu Başkanı ve Kurucu Müdürü Selami Tüysüz ise 12 yıldır Çorum'un bütün derecelerini çıkartan kurum olduklarını ifade ederek, "Bu başarıda öğretmenlerimizin payı çok büyük. Pandemi döneminde etkin bir şekilde kullandığımız Sınav TV ve Sınav Dijital uygulamalarının yanı sıra öğretmenlerin koordinatörlüğünde canlı yayın dersler ve günlük hazırlık programları düzenledik. Koçluk sistemini en şekilde uyguladık. Büyük bir hazırlık sürecinin sonucunda hayal ettikleri üniversitelere giren öğrencilerimizi can-ı gönülden kutluyor, başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi ve velilerimizi de tebrik ediyorum.  Çorum'da, Osmancık'ta ve Alaca'da ilklere imza atıyoruz. Normalde biz sözelde elde ettiğimiz derecelerle biliniriz, ama son 4 yılda sayısal alanında da dereceler çıkartmaya başladık."diye belirtti.

Üniversite sınavında yine şampiyonlar çıkarmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten ve YKS'de derece elde eden öğrenciler hakkında bilgiler veren Selami Tüysüz, şunları söyledi:
"Gürkan Çoban EA Çorum 1.'si Türkiye 76.'sı, Melih Gayı EA Çorum 2.'si Türkiye 922.'si, Yıldıray Anıl Arçok EA Çorum 3.'sü Türkiye 1694.'sü, Osman Yılmaz EA Çorum 4.'sü Türkiye 3120.'si ve Ömer Faruk Hadık MF Çorum 5.'si Türkiye 1378.'si olarak büyük başarılara imza attılar. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."diyerek sözlerini tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ise konuşmasında öğrencilerden akademik başarının yanında sosyalleşmeyi de unutmamalarını istedi.

Başarının bir bütün olduğunun altını çizen Kodek, "Çorum'da eğitim öğretimin çıtasını nasıl daha yukarılara çekeriz anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2 yılda pandemiden dolayı kayıplar oldu. Bu kayıpların giderilmesi için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. YKS'de başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." şeklinde kaydetti.

Düzenlenen programda konuşan şampiyon öğrenciler ise, Kurucu Müdür Selami Tüysüz başta olmak üzere sınava hazırlık döneminde daima yanlarında olan ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler. 
Konuşmaların ardından öğrencilere plaket ile hediyelerini AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban verdi.

EA Çorum 1.'si ve Türkiye 76.'sı Gürkan Çoban'a plaket ve cep telefonu, EA Çorum 2.'si ve Türkiye 922.'si Melih Gayı, EA Çorum 3.'sü ve Türkiye 1694.'sü Yıldıray Anıl Arçok, EA Çorum 4.'sü ve Türkiye 3120.'si Osman Yılmaz ile MF Çorum 5.'si ve Türkiye 1378.'si Ömer Faruk Hadık’a ise plaket ve altın hediye edildi.

Programa Çorum Sınav Eğitim Kurumları ortakları Nuh Kılıç, Ali Kocatüfek, Okan İbik, Bülent Ünver, Çorum Sınav Anadolu Lisesi Müdürü Nurhan Dilbaz ve Çorum Sınav Kurs Merkezi Müdürü Sezgin Yılmaz'da katıldılar. (ADVERTORİAL)

Editör: Haber Merkezi