28 Şubat Öğrenci Derneği Çorum Temsilcisi Gülhan Cevher yeni Türkiye'den ve yeni kabineden beklentilerinin yüksek olduğunun altını çizerek, “28 Şubat mağduriyetlerinin giderilmesi, FETÖ'ye yönelik en büyük operasyon olacaktır” dedi.

FETÖ’nün 28 Şubat'ta ülkeyi yönetecek inançlı, vatansever bir kadroyu tasfiye ederek kurumları ele geçirdiğini belirten Gülhan Cevher, “28 Şubat darbesi sonrası mağduriyetler yaşayan o günün öğrencileri bugün de inancından, azminden ve davaya olan sadakatinden hiçbir şey kaybetmedi. O günün öğrencileri bugünün anneleri olarak topluma inançlı bir nesil yetiştirirken kamuda da aynı hizmeti devam ettirme gayretindeler” diye konuştu.

“28 Şubat direnişi, dönemin zulme karşı  yapılan en büyük kıyamıdır” diyen Cevher, Türkiye genelinde örgütlenmesini tamamlamış olan 28 Şubat Öğrenci Derneği'nin faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. Cevher, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“28 Şubat Öğrenci Derneği, Türkiye tarihine ‘post modern darbe’ olarak geçen süreçte başörtülü oldukları için Kılık Kıyafet Yönetmeliği gereğince cezalar verilerek ya da devamsızlıktan dolayı üniversitelerden ilişiği kesilen öğrenciler tarafından kurulmuştur. Derneğimiz, 28 Şubat döneminde yaşananların yeni nesile aktarılması ve o dönemde yaşanan kayıpların telafi edilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Dönemin üniversite öğrencilerine tekrar öğrencilik hakkı verilse de o günün şartlarında kamuya atanabilecek olanlar hala kamuya atanamadılar. Kamu Personeli Seçme Sınavı gibi gençlerin yarıştığı bir sınava tabi tutulmayı haksızlık olarak gördük ve Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuruda bulunduk.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından düzenlenen ‘28 Şubat Sürecinde Yaşanan Mağduriyetler ve Çözüm Arayışları Çalıştayı’ sonrası kurum tarafından verilen tavsiye kararı, ilgili kurumlara gönderilmişti.

Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı’ derneğimize iletildi.

28 Şubat döneminde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin yapılan çalışmalar yüzümüzü güldürdü. Bu sürecin, 28 Şubat döneminde üniversiteden ilişiği kesilen öğrencilerin kamu görevlerine atanarak nihayetlendirilmesini ümit ediyoruz. Lakin şunu da özellikle belirtmek isterim ki, haklı mücadelemiz tüm kurumların desteğini almasına rağmen taleplerimiz konusunda somut bir gelişmenin olmaması da oldukça düşündürücüdür. Mağduriyetlerin son bulması adına kurumlarca alınan kararların biran önce hayata geçmesini bekliyoruz.” (Haber Merkezi)