FATİH BATTAR
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 46. İstişare Toplantısı Çorum’da gerçekleşti.

TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz Kılcı ve 50 ilden gelen muhtarlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz Kılcı, katılımlarından dolayı tüm muhtarlara teşekkür etti.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ise “Muhtarlara önceden hak ettiği değer verilmiyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde muhtarlar gerçekten değer gördü ve halka hizmet noktasında muhtarları en önemli kurumlardan biri haline getirdi.” dedi

Muhtarın iki kimliği olduğunu ifade eden Aktürk, bir tarafı devlet, bir tarafı da millet olduğunu söyledi. Milletin devletine dokunduğu ilk basamağın muhtarlar olduğunu dile getiren Aktürk; “Bu neden muhtarlarımıza çok önemli görev ve sorumluluk düşmektedir. Her mahallede devletin şefkatli yüzünü millete gösterecek muhatarlar var. Muhtarlarımız bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak sadece devletin ve milletin menfaatlerini koruyarak hizmetlerini yerine getirmekle yükümlüdür.” diye konuştu 

Muhtarların bütün taplerini dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Aktürk; “Çünkü muhtarların talepleri  şahsi değil, milleti için, mahalle halkı içindir. Muhtarları yok sayan milleti de yok sayar. Muhtarların siyaseti olmaz. O partili bu partili diye muhtarlara kimse bakmamalı ve hiçbir muhtar da siyaseti kendine kalkan edinip ayrıcalık beklememelidir.” ifadelerini kullandı.

AŞGIN: BAŞARILI OLACAKSAK BUNU MUHTARLARLA BERABER BAŞARACAĞIZ
Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da Çorum Belediyesi olarak muhtarları çok önemsediklerini kaydederek; “Çorum Belediyesi olarak muhtalar bizim gözümüz, kulağımızdır ve bizim için çok önemlidir. Belediye olarak başarılı olacaksak muhtarlarla beraber bunu başaracağız. Tek başımıza tüm şehrin sorunlarını bilmek ve çözüm üretmemiz çok zordur bu nedenle mahalleleri en iyi bilen muhtarlara muhtacız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla ilgili vizyonunu bildiğimiz için 31 Mart seçimlerinden hemen sonra belediye bünyesinde Muhtarlıklar Müdürlüğümüzü oluşturduk. Muhtarı memnun edersek, halkı memnun ederiz, halkı memnun edersek, hakkı memnun ederiz. Hakkı memnun etmenin başlangıç noktası da muhtarlardır.” şeklinde konuştu

Vali Mustafa Çiftçi de Hititlerin başkenti Çorum’da muhtarları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek; "Toplumsal hayatımızın önemli müesseselerinden olan muhtarlık görevi, mahalli idarelerimizin en temel taşıdır. Sorumluluk alanlarında vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olan muhtarlarımız, bu ihtiyaç ve taleplerin ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesinde ve sorunların çözümü noktasında, devletle vatandaş arasında bir nevi köprü vazifesi görmektedirler" dedi.

İki gün boyunca Çorum’da misafir olacak muhtarlara Hattuşa, Alacahöyük, Çorum Saat Kulesi ve Hıdırlık gibi yerleri görmeleri önerisinde bulundu.
Toplantı sonunda Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık muhtarlara Çorum tarihi ile ilgili muhtarlara sunum yaptı.

Editör: Haber Merkezi