Çorum Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimi, 500 bozkurtla Şehitlik’i ziyaret etti.
Kur’an tilavetinin ardından bir konuşma yapan Ortaöğretim Birim Başkanı Gani Koçak, tarihin şanlı sayfalarında yerini alan, cennet vatan için canlarından geçen aziz şehitlerin huzurunda kucaklaşmak için toplandıklarını söyledi.

 

‘YOLUMUZ ÇETİN, YÜKÜMÜZ AĞIR’
“Ülkü ocakları Çorum İl Başkanlığı Ortaöğretim Teşkilatı olarak, yeni eğitim öğretim döneminde andımızı tazelemek, kavlimizi yenilemek inanmışlığımızı, dava şuurumuzu, dosta düşmana bir kez daha gösterebilmek ve cennet vatan uğruna canlarından geçen aziz şehitlerimizin huzurunda kucaklaşmak için bu gün burada bir araya geldik.” diyen Koçak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çıktığımız yol çetin, omuzladığımız yük ağırdır. Taşıdığımız sancak mukaddes, inandığımız dava kutsaldır. İnanıyoruz ve biliyoruz ki, bizler yeryüzünde hür ve özgürce dolaşabiliyor, şerefimiz ve onurumuzla yaşayabiliyorsak bu tarihin şanlı sayfalarında yer alan binlerce kahraman şehitlerimizin sayesindedir. Ne mutlu onlara ki; Allah davası için, vatan için, millet için canlarını hiçe saymış şehadet şerbetini içerek Hz. Resul’e komşu olmuşlardır. Onlar ki ölümü öldüren yiğitler, bizim işaret taşlarımız, kutup yıldızlarımızdır.

 

‘HER ÜLKÜCÜ ŞEHİT ADAYI’
Bizler ülkücü Türk gençliği olarak bölünmez bir bütün olan vatanın ve yüce Türk milletinin sevdalılarıyız. Tuttuğumuz yol şehitlerin yoludur ve herkes emin olsun ki her ülkücü bir şehit adayıdır. Şehitlerimiz rahat uyusunlar vatan nöbeti ülkücü gençliktedir ve haine verilecek en güzel cevap ülkücü gençliktir. Bizler bu yolda çekilen çileyi dahi kutsal bilip bu davayı en ileri noktaya, aziz milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaya ant içmiş vatan sevdalılarıyız. Bu uğurda gece uyumadan gündüz durmadan, yılmadan yıkılmadan, yorulmadan mücadelemize devam etmekteyiz ve daima edeceğiz.
Mücadelemiz cahilliğe ve tembelliğe karşı olup, en iyiyi ve en güzeli mensubu olmaktan şeref duyduğumuz yüce Türk milletinin hizmetine sunmaktır. Bu mücadelede herkes üzerine düşen vazifeyi eksiksiz yerine getirmeli, şühedaya, ecdada, vatana ve bayrağa olan borcunu ödemelidir. Sizlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey Türk gençliği; muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” sözünü hatırlatarak sizlerden isteğim benliğinizin farkına varmanız ve damarlarınızda ki asil kanı idrak edip kirletmemenizdir. Şehitlerimize ve Türk gençliğine layık olabilmek için “Damarlarındaki asil kanı kirletme” sloganıyla çıktığımız bu yolda bu düstur ile hareket ederek okul çevrelerinde, sokaklarda, sosyal çevremizde Türk gençliğinin tehdidi haline gelen uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı tutumlu ve kararlı duruşumuz devam etmektedir ve her daim devam edecektir. Şunu da herkes bilsin mücadelemizden yılmayacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun sağ olun var olun.” (Haber Merkezi)

 

Editör: Haber Merkezi