M.BURAK YALÇIN

Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’a 2018 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 845 adet yatırım projesi olduğunu belirterek, bunların 91’inin tamamlandığını açıkladı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı dün Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

TSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Zeki Gül, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve daire müdürleri hazır bulundu.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’a 2018 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 845 adet yatırım projesi olduğunu söyledi.

Vali Kılıç, İl Özel İdaresi’nin programında bulunan 492 yatırımın 323’ü ulaştırma, 50’si tarım, 119 adedi altyapı projesi olup bunların toplam proje tutarının 45,2 milyon TL olduğunu söyledi.

Vali Kılıç, 845 projenin 91’inin tamamlandığını, 512’sinin halen devam ettiğini, 53’ünün ihale aşamasında olup, 190’ına ise henüz başlanılmadığını ifade etti.

Bu projelerin toplam tutarının 4 milyar 39 milyon lira olduğunu da dile getiren Kılıç, “Ayrıca İl Özel İdaresi’nin yatırım programında bulunan 492 yatırımın 322’si ulaştırma, 52’si tarım geri kalanı ise alt yapı projelerinden oluşurken bu projelere 45 milyon lira ödenek ayrıldı” dedi.

Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “ Gerçekten verimli ilimizin yarınlarını ilgilendirecek yarınlarını kucaklayacak farklı sektörleri tetikleyecek yatırımlar yürütülüyor. 2018 yılının flaş projesi de Kırkdilim tünel ve tünel viyadükleridir. Milli eğitimde tüm zamanların en ciddi okullaşma hamlesi devam ediyor. Gelecek yıl inşallah tekli eğitime geçeceğiz. Gelir getirici tür ağaçlandırılmasında Çorum’da dikilen fidanlar ülke genelinde dikilen fidanlardan daha fazladır.

DSİ tarafından yürütülen projelerle Çorum göller bölgesi haline geldi. Toprağın suyla buluşturarak çiftçimizin gelir seviyesini yükseltmek görevlerimizin arasında Birkaç yıl sonra çok daha zengin çok daha müreffeh gelişmiş bir Çorum’un ayak işaretleridir. Toprağın çiftçiyle buluşması çiftçimizi daha zengin edecek.

Sanayide güzel işler alıyor. Savunma sanayi alanında atılan küçük adımların ciddi yansımalarını görüyoruz. Sadece BMC ile yaptığımız işbirliği bazı şirketlerin işlerini büyütmesine ve ilave istihdama neden oldu. Bir firmamız 65 işçi istihdam etti. Bunlar il adımlar. Bunun devamı edecek. Eğitimde sağlıkta tarımda turizmde sanayide güzel adımlar atılıyor. Bu adımların tohumların meyvesini bazen 3 yıl bazen 5 yıl sonra alacağız. Çok daha zengin müreffeh bir Çorum’u artık elimizi uzatsak yakalayabileceğimizi diyebiliriz. Bu bir ekip işidir.

Bunlar koordinasyon anlayışı ile oldu. Devletimizin milletimizin gelişmesinde emeği olan kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Bu tablolar yüz ağartıcı ve yüz ağartıcı tablolardır”

Editör: Haber Merkezi