Çorum'da Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlıklarını kesmeye çalışan vatandaşlar, kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Başta Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere kentteki özel hastanelere 54 kişinin başvurduğu öğrenildi.

Genellikle bıçakla meydana gelen yaralanmalarda bazıları da kurbanlıklardan aldığı darbe sonucu yaralandı. 

Yaralananların hayati tehlikelerinin bulunmadığı, tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.

 "Kurbanı yıkmak isterken o beni yıktı"

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilen Mustafa Kınacı (54), AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Babaoğlu köyünde kurban keserken yaralandığını anlatarak, "Kurbanı yıkmak isterken o beni yıktı. Büyükbaş hayvandı. Daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Biraz acı var ama çok şükür, bir şey yok. O da can taşıyor. Güçlü hayvan. Demek ki biz az geldik hayvana." dedi.

Sungurlu'da kurban keserken bıçakla elinden yaralanan Selami Atalay ise "Çok rahat şekilde kurbanımızı yatırdık ama maalesef acemi kasaplık yaptık. Her zaman işi profesörüne bırakmak lazımmış. Biz profesörüne bırakmayınca elimiz bu hale geldi. Herkese tavsiye ederim, işi profesörüne bıraksınlar." ifadelerini kullandı.