RECEP MEBET
Açıkta satılan gıda ürünlerinin halk sağlığını tehdit ettiği bildirildi.

Gazetemizi ziyaret ederek konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Emekli Öğretmen Süleyman Yapıcı, bazı işyerlerinin önünde üstü açık vaziyette satışa sunulan gıda maddelerinin insan sağlığı açısından tehlike saçtığını söyledi.
“Cadde ve sokaklardaki kimi işletmelerce açıkta satılan bu ürünler, yoldan geçen araçların egzos gazına, kaldırımdan kalkan toza ve her türlü çevresel etkiye maruz kalıyor” diyen Süleyman Yapıcı, “Pek çok gelişmenin yaşandığı günümüzde hala böylesi sağlıksız manzaraların ortaya çıkmasını üzüntüyle izliyorum” dedi.

Halk sağlığı açısından son derece olumsuz bir görüntü teşkil eden, açıkta gıda satışının önlenmesi gerektiğini vurgulayan Yapıcı, “İnsan sağlığını tehdit eden bu sorunun çözümü konusunda esnafımızdan ve yetkililerden duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

Yapıcı, “Özellikle Çorum’un simgesi konumundaki bazı gıda ürünlerinin satışa sunulduğu işletmelerde üzülerek gözlemlediğimiz bu mesele, şehir dışından gelen misafirlerimizin de tepkisini topluyor. O nedenle gıda güvenliği ve insan sağlığı açısından acilen harekete geçilmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“Lütfen halkın sağlığıyla oynamayın” diyen Yapıcı, konuyla ilgili denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.