EROL TAŞKAN
Hitit Üniversitesi'nin Uluslararası öğrencilerinden Kamerunlu Marcel Mfouapon ve Zambiyalı Sylvester Nyirenda, Çorum'un eğitim çınarı, gönül insanı Abdulkadir Ozulu'yu evinde ziyaret etti.
Ziyarette gençlerin saygısı kadar, Abulkadir Ozulu'nun ve kıymetli eşinin nezaketi de kelimelere sığmaz nitelikteydi. 

Dünyanın öbür ucundan Çorum'a eğitim için gelen öğrencilerin çok değerli olduğunu ifade eden Köşe Yazarımız Eğitimci-Abdulkadir Ozulu, Afrikalı gençlerle uzun uzadıya sohbet etti.
Gençlerin Türkçe konusundaki deneyimlerini takdir dolu sözlerle değerlendiren Ozulu, "Bu gençler eğitimlerini tamamlamanın yanı sıra, Çorum ve ülkemiz açısından çok daha önemli vazifeler üstlenecekler Ülkelerine döndüğü zaman her biri gönül elçimiz olacak. Biz burada bu gençlerimize ne kadar sahip çıkıp kucak açabiliyorsak, onların gönüllerini fethetmiş oluruz. Onlar da ülkelerine döndüğü zaman, kendi halklarına bizleri anlatacaklar. Bu gençlerin ortaya koyduğu cesaret ve eğitim azmi, her türlü takdiri hak ediyor." dedi. 
Hitit Üniversitesi'ni dikkatle takip ettiğini de sözlerine ekleyen Abdulkadir Ozulu, uluslararası öğrenciler konusunda başarılı bir yapılanma ile gönül köprülerinin inşa edildiğini görmekten dolayı mutluluk duyduğunu bildirdi. 
Afrikalı gençler Marcel ve Sylvester da, ismini duydukları ancak yeni tanışma fırsatı buldukları Abdulkadir Ozulu'nun bilgi-birikim ev hayat tecrübesine büyük bir saygı duyduklarını anlatarak, "Değerli büyüğümüz, kıymetli hocamızın hanesinde misafir olmak bizim için onur vesilesidir. Türk misafirperverliğinin en güzel örneği ile karşılandığımız bu evde gördüğümüz nezaket ve ilgiyi ömür boyu unutmayacağız. Hocamıza ve kıymetli eşlerine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz." dediler.

Editör: Haber Merkezi