Avrupa Birliği Şehri Eşleştirme Hibe Programı- Akıllı Şehir İçin Yol Haritası Projesi, Anitta Otel'de düzenlenen kapanış programıyla sona erdi.

Toplantıya Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'la birlikte Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Litvanya Büyükelçisi Audrius Brüzga, Macaristan Büyükelçiliği Ataşesi Istvan Berce, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Heyet Başkanı Cemal Baş, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Bayraktar, Litvanya'nın Telsiai Belediye Başkanı Kestutis Gusarovas, Macaristan'ın Szarvas Belediye Başkanı Mihaly Babak ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Akıllı Şehirler Projesi"nin kapanış programında dünyanın birçok ülkesinden özellikle de Avrupa Birliği ülkelerinin belediye başkanlarıyla bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Yaklaşık bir yıldan beri devam eden proje kapsamında Avrupa'daki örnek uygulamaların proje ekibi tarafından yakından incelendiğini dile getiren Aşgın, Hollanda'da yapılan inceleme gezisine kendisinin de katıldığını ifade etti. 

Akıllı şehir uygulamalarının yanı sıra proje kapsamında şehir eşleştirmelerini de çok önemsediklerini dile getiren Belediye Başkanı Aşgın, "Proje içerisinde yer alan mesai arkadaşlarımız ve akademisyenlerimizle bundan sorası için neler yapabiliriz, bunları konuşacağız. Önümüzdeki süreçte neler yapacaklarımızı, neler yapmamız gerektiğini tek tek inceleyeceğiz. Bunları bir bir uygulamaya koyacağız" dedi.

Akıllı Şehirler Proje ve Fikir Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle devam eden program toplu fotoğrafın çekilmesiyle sona erdi. 

Akıllı Şehir Platformu kurduk
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Akıllı Şehir İçin Yol Haritası Projesinin kapanışında yaptığı konuşmada ortak aklın ve şehri birlikte yönetmenin çok önemli olduğunun altını çizdi. Çorum Belediyesi olarak ortak aklı önemsediklerini ifade eden Aşgın, "Şehrimizi birlikte yönetmek çok önemli. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda şehrin Akıllı Şehir Platformunu kurduk. Şehrimizin tüm dinamiklerini bir arada tutmaya çalıştık. Mesela Mimarlar Odası Başkanımızı, Kent Konseyimizin temsilcilerini, şehrimizin sivil toplum kuruluşlarını davet ettik. Şehrimizin çözüm bekleyen konularında yapacağımız çalışmalarla ilgili bir vizyon ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda şehrimizin ulaşım konusu ele alındı. Platforma olan ilgiden de hayli memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şehrimizin tüm paydaşlarını bundan sonraki toplantılarda da aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu. 

İşbirliğine hazırız
Projeyi ilk baştan beri çok önemsediklerini dile getiren Başkan Aşgın, kardeş şehir ya da şehirler arası iş birliğinin bundan sonra da devam edeceğini ifade ederek "Aslında bugün gerçekleştirdiğimiz bu program bir kapanış değil tam aksine bir başlangıçtır. Avrupa Birliğine üye ülkelerin belediyeleriyle hedefleri olan, rekabetçi olan, temiz olan bu şehir  o birlikteliğe neler katabilir, neler alabilir, bu sürecin başlangıcı olarak düşünüyoruz. Bu anlamda biz Çorum Belediyesi olarak, projede birlikte yer aldığımız şehirlerimizle kardeş olmak istiyoruz. Bugün de burada iyi niyet ve işbirliği belgelerini imzalıyoruz. Kardeş şehir olamasak da işbirliği yapmak istiyoruz. İşbirliğine hazırız." dedi.  

Akıllı şehirler fikir ve proje yarışması düzenledik
Akıllı Şehir İçin Yol Haritası Projesi kapsamında Çorum'daki ilk ve orta öğrenim ile yüksekokulları kapsayan bir yarışma düzenlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın, "104 evladımız bu yarışmayı projeleriyle katıldı. Her biri kıymetli fikir ve projeler idi. Seçici kurul, projeleri seçmekte bayağı zorlandı. Yarışmaya katılan ve ödül alan tüm kardeşlerimi kutluyorum" dedi. 

Yarışmada birinci olan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Recep Utku Konaç, Arda Sercan Uysal ve Tunahan Arı, Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Seyit Kılıç ve Çorum Final Akademik Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Türkoğlu, Özel Pınar Koleji Ortaokulu Azra Kılıç ve Çorum Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Asya Öksüz ve Suhan Kırış'a düzenlenen törenle ödülleri verildi. 

Editör: Haber Merkezi