EROL TAŞKAN

Aleyna Tilki’nin LGBTİ ile ilgili yapmış olduğu paylaşım bardağı taşıran son damla oldu.  Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, pirinç festivalinde sahne alacak olan Aleyna Tilki’nin konserini iptal ettiklerini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenesi planlanan konserin Aleyna Tilki’nin paylaşımından dolayı iptal edildiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Belediyemizce Osmancık pirincinin tanıtımı amacıyla organize edilen 2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 16-27 Eylül 2022 tarihleri arasında kültür ve sanat etkinlikleri, sportif faaliyetler, yerel etkinlikler, panayır ve ulusal konserlerle düzenlenmektedir. Festival kapsamında “Halk Konseri” ve “Gençlik Konseri” olmak üzere iki ayrı konser planlanmıştır. Gençlerimizin önerisiyle Gençlik Konserine şarkıcı “Aleyna Tilki” davet edilmiştir. İlçemiz kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarih ve kültür şehridir. Osmancık halkı sanata ve sanatçıya büyük değer vermektedir. Ancak şarkıcı Aleyna Tilki’nin röportajlarında ve 17.09.2022 tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır. 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan konser bugün itibariyle iptal edilmiştir.”

TARTIŞMA UZUN SÜRE DEVAM ETTİ

'Bu millet size ipinizi elinize verecek' 'Bu millet size ipinizi elinize verecek'

Osmancık’ta Aleyna Tilki konseri düzenleneceği haberleri üzerine bir açıklama yaparak Aleyna Tilki konserini eleştiren Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, bazı kesimlerin yoğun saldırısı altında kaldı. Aleyna Tilki, üzerinde baskı olduğu yönündeki twitleri sıralayınca, pek çok ulusal kanal, içinde Osmancık konserinin de bulunduğu pek çok konserin iptal edilişiyle ilgili haber paylaştı.

İPTAL Mİ DEĞİL Mİ KARMAŞASI SON BULDU

Bu süreç içerisinde Osmancık Belediyesi’nin programının devam ettiği  bilgisi gelirken, Aleyna Tilki’nin binlerce insanın katıldığı LGBTİ karşıtı yürüyüşe tepki göstermesi, Osmancık Belediyesi cephesinde de bardağı taşıran son damla oldu.

ŞANAL HAKARET DAVASI AÇTI

Yaptığı demokratik tepki üzerine bazı yayın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarından kendisine ve kurumuna ağır hakaret ve küfür içeren sözler sarfedilen Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, hukuk mücadelesi başlattığını ve tüm hakaret sahipleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduğunu açıkladı.

Editör: Haber Merkezi