Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz, 103 emekli amiralin gece yarısı Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili yayınladığı bilgiye tepki gösterdi.

Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz yaptığı yazılı açıklamada, darbe sevicilik yapanların her adımının memlekete zarar verdiğini belirtti.

Bir grup emekli darbe heveslisinin, yaptıkları açıklama ile sadece kendilerini zavallı duruma düşürdüğünü açıklayan Boyraz, “Bilesiniz ki, gücünü milli iradeden alan Türkiye’mizin bekasını aziz milletin fertleri koruyacaktır, sizin köhnemiş vesayetçi zihniyetinize dur diyecektir. Seçilmişlere parmak sallamaktan artık vazgeçin.” dedi.

Muhtıra tarzında gece yarısı servis edilen bildiriye imza atan emekli amirallerin bir an evvel hukuk önünde hesap vermesini isteyen Boyraz, “Darbe sevicilik yapanların bu memlekete her adımları zarar vermiştir. Özellikle 28 şubat sürecinde en çok yara alan, zarar görenlerin basında imam hatip camiası gelmektedir. 15 temmuz a 103 gün kala 103 amiral eskisi kukla rolünü üstlenmiş, ağa babalarından talimat alarak hadsiz bir açıklamaya imza atmışlardır. Bizler bu memleketim öz evlatları olarak had bilmeyene haddini bildirmek için 15 temmuz da nasıl bir duruş gösterdiyse aynı tavrı ve duruşu yine gösterecek, gereğini yapacak iradeye sahibiz.” şeklinde açıklama yaptı. 

Editör: Haber Merkezi