FATİH BATTAR

Çorum’un yetiştirdiği büyük değerlerden, bilim ve ilim adamı Prof. Dr. Arif Ersoy, vefatının birinci yıl dönümünde dualarla anıldı.

Milli Görüş partisinde uzun yıllar görev yapan Çorum'da 1994 ve 2002 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Arif Ersoy, belediye başkanlığı döneminde Çorum’a yaptığı hizmetlerle Çorum’un halkının gönlünde taht kurmuş, hiçbir ayırım yapmadan Çorum’un tamamına hizmet eden ve belediye başkanlığı döneminden sonra da Çorum’a hizmet etmeye devam etmişti.

İlim ve bilim adamlığı, dava adamlığı ile verdiği hizmetlerin yanı sıra beyefendi kişiliği ile de bilinen Arif Ersoy’un vefatının birinci yıl dönümünde dün öğle namazı öncesi Hıdırlık Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Ardından mezarı başında Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, DEVA Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, İl Müftüsü Muharrem Biçer, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Arif Ersoy’un ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.