İlim Yayma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “İlim Yayma Ödülleri” sahiplerini bulurken törene Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da katıldı. 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Dolmabahçe Sarayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İlim Yayma Ödül Törenine katıldı. İlim Yayma Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temelleri 68 yıl önce atılan cemiyetin bizlerde ekmeğini yedik. Onun tasından çorba içtik. Karavanasına her sabah çaydanlıkla oradan bardağından çayı aldık ve öyle yetiştik. Oradaki büyüklerimize ne kadar şükranla anarsak azdır. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun. Bu harekat şehit başbakan merhum Menderes’in teklifiyle başlayan bir meyve olarak bu günlere geldi. Milletin iradesine saygının, milletin hukukuna riayetin ve sahip çıkmanın sembolü olan bu müessese ülkesinin ve milletinin hayrının yüzbinler yetiştirmiştir. Kurulduğu günden bu güne kadar sönmeyen ocak giderek büyüyen iman ateşinin hak yolunda adı haline gelmiştir. Bu cemiyet ayrıştıran ve bölenlerin değil, birleştiren ve kucaklaştıranların yuvası olmuştur. Milli ve yerli aklın rehberliğinden memleket hayrına büyük hayallerin kurulduğu yerdir. Bütün kalbimle inanıyorum ki bu ocak bugüne kadar olduğu gibi inşallah milli iradenin yılmaz savunucusu olacaktır. Birlik ve beraberliğin bu numune kurumu değerlerimize bağlı nesiller yetiştiren bir çatı olarak nice yıllar hizmet verecektir” dedi.

“Geçmişin acı tatlı dersler alarak istikbale odaklanacağız”
“Asırlar boyunca medeniyetimiz dünyanın bütün ilim pınarlarının memba olmuştur” diyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fikirle, yazıyla ve amelle ilim peşinde ömür harcayan ecdadın tıptan, astronomiye, mühendislikten sosyal bilimlere kadar her alanda sergilediği başarıları iftiharla yad ediyoruz. Peki buna rağmen nasıl olduğu da bugün ilmin her alanında geriye düştük. Bizden ilham alarak yola çıkanlar şimdi fersah fersah önümüze geçmişken biz nasıl oldu da bizim sahip olduğumuz mirasımızın farkına varamadık. Bu soruların üzerine cesaretle düşünüp doğru cevapları bulmadan coğrafyamızın ve kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları çözemeyiz. Çözümü kendi içimizde kendi ruhumuzda kendi zihnimizde kendi dünyamızda bulacağız. Bize düşen medeniyetimiz üç tasavvurunu kalbiselimi, zevkiselimi, aklıselimi kendi geçmişimizde aramak bulmak, yeniden yorumlamak ve geleceğe taşımaktır. Hep aynı şeyleri yaparak her defasında farklı sonuçlar beklemek akıl ve basiret sahiplerinin hiçbir zaman çözüm yolu değildir. Dünyanın bizim karşı karşıya bulunduğumuz her yeni duruma uygun yeni duruşlar, yöntemler geliştirmeliyiz. Bunu yaparken Türkiye’nin yaşadığı FETÖ tecrübesi ve halen medeniyet coğrafyamızda şahit olduğumuz pek çok hadisenin bize verdiği mesajlarını doğru okumalıyız. Medeniyetimiz kültürümüzün kendi dinamikleri içinde doğmayan tek gayesi ümmete, millete hizmet etmeyen hiçbir güç, iktidar, yapı bize iki asırdır hasretini çektiğimiz şahlanışı yaşatamadı. Kökleri sağlam olmayan ağaç, gövdeye sıkı sıkı bağlı olmayan dal, ona güçlü tutunmayan yaprak varlığını sürdüremez. Mevlana’dan aldığımız ilhamla bir ayağımızı kültürümüze, değerlerimize sabitleyerek, diğeriyle tüm dünyayı tüm evreni kucaklayacağız. Geçmişin acı tatlı dersler alarak istikbale odaklanacağız. Sadece sorunlara sadece eşiklerimize değil bunları çözecek değil bunları çözecek ilaçları bulmaya yoğunlaşacağız” dedi.

Programın ardından Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve eşi Feyza Aşgın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek sohbet etme şansı yakaladı. 
 

Editör: Haber Merkezi