Çorum Çölyak Derneği’nin de katkı sağladığı Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarının neticeleri alınmaya devam ediyor. 
Sağlık Bakanlığı, Aile Sağlığı Merkezlerinde halkı bilgilendirmeye yönelik ‘Çölyak Afişleri’ hazırlayarak tüm illere dağıttı. Halkın çölyak farkındalığını artıracak ‘Eğer Çölyaklı İseniz’ ve ‘Çölyak Hastalığının Belirtileri Nelerdir’ başlıklı afişler tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde asıldı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanlığı, ‘Çölyak Hastalığında Aile Hekimleri İçin Tanı, Tedavi ve İzlem Rehberi’ yayınlayarak aile hekimlerine gönderdi.

Konu hakkında açıklama yapan Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, “Çölyaklılar için güzel gelişmelerin olması bizi çok mutlu ediyor. Sağlık Bakanlığımızın bilgilendirme afişleri ve ‘Çölyak Hastalığında Aile Hekimleri İçin Tanı, Tedavi ve İzlem Rehberi’ gerek halkımızda, gerek aile hekimlerimizde çölyak farkındalığının artmasını sağlayacaktır. Büyük bir özveriyle çalışan aile hekimlerimizin çölyaklılara göstereceği ilgi ve özen için şimdiden çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi