Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ali Can Doğan, Atatürk'ün vefatının 80. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, "10 Kasım ülkemiz ve milletimizin yaslarından biridir. 1938 yılından bu yana, her 10 Kasım, Ata'mızın aramızdan ayrılışının hüznünü yaşıyoruz" dedi.


"Her ulusun tarihinde kahramanlar yatar. Bizim tarihimizdeki kahramanların başında Mustafa Kemal Atatürk gelir" diyerek açıklamasına devam eden Ali Can Doğan,  "Yine onun aramızdan ayrılışının üzüntüsünü yaşadığımız bir gündeyiz. Bugün günlerden 10 Kasım saat dokuzu beş geçiyor. Ulu önder Atatürk yaşamı boyunca ulusu için çalışmış dünyada nadir liderlerden biridir. Ömrü yettiğince bize kazandırdığı devrimlerle ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmıştır. Atatürk' ü önce tanımalı ardından yurdumuz ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamalı ve anlatmalıyız. Atatürk işgalci devletler tarafından bölünmeye hazırlanan yurdumuzun kurtarıcısıdır" şeklinde kaydetti.


Türk milletinin Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'ndan yenik ayrılması ile çok zor zamanlar geçirmeye başladığını ve yurdun her köşesinin dört bir yandan işgal altına alınmaya başlanıp düşman kuvvetlerinin Türkiye'yi çepeçevre sardığını dile getiren Doğan, "Böylesi bir ortamda bütün riskleri göze alarak ortaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştır. Çok zorlu koşullar altında mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi düşman işgalinden kurtararak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduktan sonra sanayiden bilime, eğitimden sanata kadar hemen her alanda gelişim hamleleri başlatan Mustafa Kemal Atatürk sayesinde ülkemiz dünyada saygınlığı olan bir devlet haline gelmiştir. Ne yazık ki takvimler 10 Kasım 1938'i gösterdiğinde Atatürk hayata gözlerini yummuştur. Bizler için bunca fedakarlıkta bulunan, savaşlardan savaşlara koşan ve sonrasında kurduğu cumhuriyetle bizlere özgür yaşama hakkı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmamak ise bizlerin vefa borcudur. Mustafa Kemal Atatürk'ü, hayata veda edişinin 80.yılında rahmet ve şükranla anıyorum" diyerek açıklamasını tamamladı.  

Editör: Haber Merkezi