HABER-YORUM/EROL TAŞKAN

Çorum’da yapımı devam eden emekli konutları ile ilgili haber hazırlayıp, kamuoyunu bilgilendirmek isteyen arkadaşlarımız, TOKİ Daire Başkanı hemşehrimiz Ayhan Karaca’yı aradıklarında, Karaca’ya yakışmayan bir tavırla karşılaştı.

Kendisine bilgi sormak için telefon açıldığında, “Benim meşgul olup olmadığımı nereden biliyorsunuz?” tarzında bir cevap veren Karaca ile ikinci kez görüştüğümde, nezaketten uzak bir yaklaşımla, kendisinin sabah 09,00’dan akşam 21,00’e kadar çok yoğun olduğunu, arayan arkadaşı sekreterine yönlendirip ondan bilgi alabileceklerini söylediği iletti.

Yoğun olması, hatta olmasa bile bizim telefonumuzu açıp cevap vermesi gibi bir zorunluluğu elbette olmayan Sayın Karaca’nın daha nezaketli olmak gibi bir zorunluluğu var. Kendisinin kamu görevi yaptığını söyleyen Sayın Karaca’ya yoğunluğu nedeniyle kolaylıklar dilemenin yanı sıra, gazetecilerin de kamu görevi yaptığını hatırlatmak isterim.

Kaldı ki bu sütunlardan, çokca şikayetçisi olduğu emekli derneğinin emekli konutları ile ilgili açıklama ve serzenişleri Çorum kamuoyuna ulaşmıştır.

Bilinmelidir ki, hiç bir gazeteci herhangi bir bürokratın emir eri değildir. Cevap verip vermemek kendilerine kalmış olsa da, nezaketsizliğin karşılığını bulacaklarını da unutmamaları gerekir.