FATİH BATTAR
Geçtiğimiz yıl yanına bile yanaşılamayan balığa, bu sezon vatandaşın ilgisi büyük. Çorum’da geçtiğimiz yıl fiyatların yüksek olmasından dolayı hem esnaf hem de vatandaşlar şikâyetçiydi. Son iki haftadır denizlerdeki bollukla birlikte düşen balık fiyatları, vatandaşın ve balıkçı esnafının yüzünü güldürdü.
Palamut bolluğunun yaşandığı tezgahlarda hamsi fiyatlarının 10 ile 12 TL arası hamsiye olan rağbeti artırdı. Esnafın balık satışından dolayı yüzü gülerken, vatandaşlar da kırımızı et ve beyaz etin fiyatının yüksek olmasından dolayı balığa yöneldi.


Bu sene balıkta bolluk olduğunu belirten esnaf, fiyatların bu zamana göre çok ucuz olduğunu, balığa rağbetin arttığını söyledi. Fiyatlarına önümüzdeki günlerde biraz daha düşebileceğini belirten balıkçı esnafı; “Vatandaşın balığa karşı talebi gayet güzel. Geçtiğimiz yıl fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşlar balığa fazla yanaşmıyordu. Bu sene işlerimiz Allah’a şükür çok iyi. Fiyatların biraz daha düşmesi temennimiz.” dedi


Fiyatların bu sene iyi olduğunu belirten vatandaşlar da bu sene gönül rahatlığı ile balık yiyebildiklerini söyledi. Kırmızı et ve beyaz ette fiyatların yüksek olmasından dolayı balığa yöneldiklerini belirten vatandaşlar, fiyatların biraz daha düşmesini bekliyor.


Tezgahlarda ortalama balık fiyatları ise şu şekilde; “Hamsi 10-15 TL, İstavrit kilo 10 TL, Çipura kilo 35 TL, Levrek kilo 35 TL, Çinekop 35 TL, Yayın kilo 25 TL, Barbun kilo 30 TL, Soman kilo 25 TL, Palamut tane 10 TL, Kefal kilo 25 TL.”

Editör: Haber Merkezi