RECEP MEBET
Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’na hemşehrimiz Prof. Dr. Mahir Dursun atandı.
Rektörlük’ten yapılan açıklamaya göre, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Dursun’un, Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’na atandığı bildirildi.
Batman Üniversitesi Yönetim Kurulu ve Senato Üyeliği görevlerini de üstlenen Mahir Dursun, geçtiğimiz Pazartesi günü yeni görevine başladı.
MAHİR DURSUN KİMDİR?
Osmancık doğumlu olan Prof. Dr. Mahir Dursun, 1993 yılında lisans eğitimini, 1996 yılında yüksek lisans eğitimini, 2002 yılında ise Gazi Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamladı.
2010 yılında doçent ve 2017 yılında elektrik –elektronik mühendisliği alanında profesör olan Mahir Dursun, robot, insansız hava araçları, akıllı sistemler ve enerji alanlarında bilimsel çalışmalar ve projeler yürüttü.
Fas’ta düzenlenen Güneş Enerjili Sistemlerde Yeni Fikirler Yarışması, Singapur’da düzenlenen Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Tasarımı Yarışması ve Malezya’da düzenlen Elektrik Motor Tasarımı Yarışması’nda birincilik ödülleri alan Dursun, ulusal ve uluslararası düzeydeki başarılarının yanında dünyanın pek çok yerinde konferanslar verdi.
İngiltere Liverpool Hope State Üniversitesi ve Amerika Southern Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak ‘robot ve yapay zeka’ konularında akademik çalışmalar gerçekleştiren Dursun, 2015-2017 yılları arasında Uluslararası Asya Pasifik Uzay Havacılık Derneği'nde başkanlık yaptı.
Batman Üniversitesi Teknokent kuruluş çalışmaları ile güneş enerji santralleri projelerinde de görev alan Dursun, evli ve iki çocuk babası.
HAKİMİYET, Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Mahir Dursun’u kutlar, yeni görevinde başarılarının devamını diler.